Син Ахметова купив розкішну віллу у Швейцарії за 2 млрд грн
Син Ахметова купив розкішну віллу у Швейцарії за 2 млрд грн

Син Ахметова купив розкішну віллу у Швейцарії за 2 млрд грн

У Щвейцарії Дамір Ахметов придбав два будинки – розкішну віллу та менший будинок по сусідству
Фото: kyivpost

«Швейцарське гніздо» Даміра Ахметова знаходиться біля Женевського озера

У грудні 2020 року син Ріната Ахметова Дамір Ахметов придбав будинок у Весеназі, передмісті Женеви, на березі Женевського озера. 32-річний хлопець заплатив 60 мільйонів швейцарських франків або 2 мільярди гривень. Про це повідомив журналіст, колишній нардеп та член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко.

Відомо, що Дамір Ахметов входить до наглядової ради «Метінвест».

У своїй статті на Kyiv Post він вказує, що згідно із записами у державній земельній книзі, будинок знаходиться за адресою Chemin de Botterel 5, 1222 Vésenaz, Швейцарія. Це приватна вулиця. Тут Дамір Ахметов придбав два будинки – розкішну віллу та менший будинок по сусідству, а також 7600 квадратних метрів землі. Продавцем палацу був Мансур Акрам Одже, французький бізнесмен, який народився в Саудівській Аравії. Він є співвласником імперії TAG та команди Формули-1 McLaren і входить до списку 100 найвпливовіших арабів світу.


1 з 3
на весь екран згорнути
Всі фоторепоратажі
На Закарпатті зафіксували потужну лавину (фото)
У Sushi Master та «Спортленд» зафіксували ігнорування української. Кремінь вже відреагував (документ)
У Києві горів будинок для літніх людей: 80 осіб евакуювали
Занедбані землі і коти. Який вигляд має Фукусіма через десять років після аварії на АЕС

«Швейцарське гніздо» Даміра Ахметова знаходиться в безпосередній близькості від Женевського озера. Біля в'їзду на цю смугу є знак, що вказує, що територія є приватною. Це означає, що не бажано гуляти тут без дозволу тих, хто живе на цій вулиці. Біля повороту на будинок Ахметова є машина, в якій перебувають співробітники служби безпеки. Будинок оснащений камерами відеоспостереження.

Дамір – старший син Ахметова. Він покинув Україну у віці 10 років, навчався у Швейцарії та Великій Британії, є членом наглядових рад енергетичної та металургійної компаній свого батька – ДТЕК та Метінвест. Він ніколи не керував бізнесом самостійно, а брав участь лише в управлінні компаніями свого батька.


Дамір Ахметов – старший син Ріната Ахметова, найбагатшого українця
Дамір Ахметов – старший син Ріната Ахметова, найбагатшого українця

Журналіст наагадує, що за межами України Ахметов-старший не має значного бізнесу, а злиття політики та олігархічного впливу дозволило йому накопичити мільярди. Чистий капітал Forbes Ахметова складе 7,6 мільярда доларів.

Попередні придбання Ахметова також вражають своїми цінниками.

У 2007 році український мільярдер придбав тоді найдорожчу квартиру у світі, займаючи три поверхи житлового комплексу One Hyde Park у Лондоні. Він заплатив за це 220 мільйонів доларів, а потім ще 60 мільйонів доларів.

Також Ахметов придбав палац короля Бельгії Леопольда II на Французькій Рив'єрі в Сен-Жан-Кап-Ферра в 2019 році. Він заплатив 200 мільйонів євро за Віллу Ле Седр виробнику алкогольних напоїв Campari Group.

Невідомо, що Ахметов також має будинок на французькому гірськолижному курорті Куршевель у найпрестижнішому районі на висоті 1850 метрів. Зараз цю колекцію нерухомості поповнила вілла в Швейцарії за 60 мільйонів франків, або 64 мільйони доларів.


Опитування
Источник материала
loader
loader