SpaceX успішно вивела на орбіту ракету із 60 супутниками Starlink
SpaceX успішно вивела на орбіту ракету із 60 супутниками Starlink

SpaceX успішно вивела на орбіту ракету із 60 супутниками Starlink

Перша ступінь ракети Falcon 9 успішно приземлилася вже у девʼятий раз

Компанія SpaceX запустила на орбіту важку ракету-носій Falcon 9 з 60 мікросупутниками для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Відео запуску опубліковано в Twitter SpaceX. Запуск пройшов в 6:01 за часом Східного узбережжя США (13:01 за київським часом) з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.


Liftoff! pic.twitter.com/V3vn9PolF0

— SpaceX (@SpaceX) March 14, 2021


Перша ступінь ракети успішно приземлилася на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You, яка знаходиться в Атлантиці в приблизно в 630 км від космодрому. Таким чином, був поставлений новий рекорд з повернення: американська компанія вперше в світі використовувала першу ступінь девʼять разів поспіль.

Мережа Starlink призначена для забезпечення доступу в інтернет за рахунок розгортання на орбіті великої кількості малих апаратів масою до 500 кг.

У травні 2019 року в космос були виведені перші 60 мікросупутників, зараз орбітальне угруповання SpaceX налічує понад тисячу апаратів. У планах компанії – розгорнути угруповання з 12 тис. Космічних апаратів, а потім збільшити її до 30 тис., і забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.

Нагадаємо, 4 березня, засновник SpaceX Ілон Маск ніяк не відреагував на вибух корабля Starship в кінці випробування. У той же час він відзначив вдалу посадку.

До слова, SpaceX скасувала запуск ракети-носія за півтори хвилини до старту.

Читайте також:

  • SpaceX готова вивести на орбіту український супутник: стала відома вартість
Опитування
Источник материала
loader
loader