Дружину сирійського диктатора Асада можуть позбавити громадянства Британії
Дружину сирійського диктатора Асада можуть позбавити громадянства Британії

Дружину сирійського диктатора Асада можуть позбавити громадянства Британії

КИЇВ. 14 березня. УНН. Дружину сирійського президента Башара Асада Асму можуть позбавити британського громадянства за причетність до військових злочинів в Сирії. Про це пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Поліція Лондона розпочала попереднє розслідування щодо Асми Асад, яку звинувачують у підтримці та заохоченні тероризму. В результаті їй може загрожувати судове переслідування, а також позбавлення британського громадянства.

Міжнародна палата правосуддя Guernica 37 звинувачує її у тому, що вона є однією з "впливових суб'єктів", які заохочували терористичні акти та міжнародні злочини та підбурювали до них. Зазначається, що уряд Сирії винен у систематичному підході до катувань та вбивств цивільного населення, в тому числі із застосуванням хімічної зброї.

Цитата

"Це важливий крок у притягненні вищих політичних чиновників до відповідальності за свої вчинки та забезпеченні того, щоб держава через незалежний та неупереджений юридичний процес несла відповідальність за дії своїх громадян. Оскільки Асма є громадянкою Великої Британії, важливо, щоб її засудили, якщо докази підтверджують це твердження, а не просто позбавлять її громадянства. Це важливий процес, і справедливо, щоб правосуддя здійснювалось перед англійським судом. Ми визнаємо, що було б політично доцільним просто позбавити першої леді громадянства. Це не буде відповідати інтересам сотень тисяч цивільних жертв 10-річного конфлікту", - йдеться у повідомленні юридичної групи.

Нагадаємо

Сполучені Штати ввели найжорсткіші санкції, коли-небудь застосовані щодо президента Сирії Башара Асада.

Теги по теме
Суд расследование Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом