Путін анексував Крим, щоб не повторився Донбас: спроба виправдатися провалилася
Путін анексував Крим, щоб не повторився Донбас: спроба виправдатися провалилася

Путін анексував Крим, щоб не повторився Донбас: спроба виправдатися провалилася

Президент Росії Володимир Путін пригадав, як приймалося рішення стосовно проведення «референдуму» та приєднання Криму.

Володимир Путін заявив, що Росія допомогла жителям Криму провести «референдум», щоб забезпечити їхнє право на самовизначення. На такі дії очільник Росії пішов з метою уникнення повторення сценарію розвитку подій в Донбасі.

Для цього потрібно було діяти послідовно та досить жорстко, впевнений Путін.

Реакція на заяву

Український блогер, журналіст, політичний оглядач Денис Казанський, котрий через події на Донбасі був змушений покинути рідний Донецьк та стати переселенцем, зазначив, що війна на Донбасі розпочалася вже після анексії Криму.

Про це Казанський написав на своїй сторінці в соціальній мережі Твіттер.

Тож, як стверджує блогер, Путін вже в березні 2014 року наперед знав, що розпочне війну на Сході України.

«Щоб захистити Крим від самого себе – анексував його», - пише Денис Казанський.

У відповідь на такі висновки журналіста, користувачі соціальної мережі зазначили, що Володимир Путін «забрехався» та сам плутається в своїх заявах. Президента Росії, якому виповнилося 68 років, в коментарях назвали «старим маразматиком, що переплутав свої мікстури».

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Путін про допомогу жителям Донбасу

Володимир Путін вважає, що жителі Донбасу страждають. Українська влада, за його словами, встановила суцільну економічну блокаду між територією Донбасу та рештою України. А цю територію українці ж вважають своєю.

Путін звинуватив українців, які, начебто, стріляють по своїм же громадянам, внаслідок чого гинуть мирні люди.

А Росія надає гуманітарну та іншу допомогу і підтримку мирним жителям Донбасу. І роблять це лише для того, щоб «їх остаточно там не роздавили, не з’їли і не порвали». Робити це Путін планує і надалі, бо спроба вирішити політичні питання з допомогою сили приречена на поразку.

А, за словами президента Росії, нинішня українська влада саме так і чинить.

Загалом же Росія, як висловився Путін, зацікавлена в процвітанні України, яка може бути вигідним торгово-економічним партнером.

Ситуація на Сході

На початку березня стало відомо, що військові «ДНР» готуються до озброєного конфлікту, вони отримали дозвіл на ведення попереджувального вогню.

За словами військового оглядача Олександра Жиліна, у випадку "нападу України на самопроголошені «республіки Донбасу» «ДНР» та «ЛНР», західні країни звинуватять Росію в ескалації конфлікту.

При цьому в селищі Михайлівка (Золоте-5) вже відомо про конфлікт між українськими військовослужбовцями та силами народної поліції самопроголошеної «ЛНР».

Раніше сайт новин MY.UA писав, що від проведення "референдуму" в Криму минуло вже 7 років.

У вівторок, 17 березня українські прикордонники повідомили про порушення російським вертольотом кордонів повітряного простору України. Читайте всі новини зі Сходу України онлайн на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом