США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального
США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального

США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Навального

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Росіїчерез отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомила пресслужба американського Міністерства торгівлі.

США обмежили до РФ експорт товарів, пов'язаних з національною безпекою. Йдеться про обладнання, технології та програмному забезпеченні, які можуть використовувати у галузі хімічної зброї. Санкції не стосуються лише авіаційна і космічна галузей. На них до вересня 2021 року не поширюються обмеження.

Зазначається, що російська влада може застосовувати хімзброю проти дисидентів як всередині країни, так і за межами, порушуючи Конвенцію про заборону хімічної зброї та піддаю ризику своїх і іноземних громадян. 

"Міністерство торгівлі прагне не допустити доступу Росії до тонких технологій США, які можна зловмисно застосувати в області хімічної зброї" - йдеться в повідомленні Мінторгівлі США. 

У відомстві повідомляють, що санкції набудуть чинності від четверга, 18 березня.

Як повідомлялося, на початку березня Європейський Союз ввів санкціїщодо російських високопосадовців через арешт Олексія Навального. В санкційному списку через арешт опозиціонер потрапили чотири людини: генпрокурор Росії Ігор Краснов, голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін, голова Росгвардіі Віктор Золотов, голова ФСВП Олександр Калашников. 

Нагадаємо, Олексія Навального затримали 17 січня, коли він повернувся до Москви з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". За кілька днів до цього, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

Суд Москви 2 лютого ув'язнив Навального на 3,5 року. Його захист подав апеляцію, але її не задовольнили. Утім, суд врахував його перебування під домашнім арештом та у СІЗО. Як наслідок, опозиціонер перебуватиме за ґратами 2,5 року. Крім того Навальний має виплатити штраф у розмірі 850 тисяч рублів за наклеп на ветерана.

Відео Новини світу: у Білому домі заявили про продовження санкції проти Росії

Сполучені Штати ще на рік продовжили санкції проти Росії через агресію на сході України та анексію Криму. Про це вже офіційно повідомили у Білому домі. Збережуться повністю усі обмежувальні заходи, утверджені у попередні роки. Вперше ввели санкції у 2014 році й кілька разів доповнювали. Стосуються вони громадян Росії, причетних до порушення суверенітету України, посадових осіб часів Януковича, а також керівництва угруповань так званих "ЛНР" та "ДНР".  

Новини світу: у Білому домі заявили про продовження санкції проти Росії
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader