Вибори мера Харкова: названа дата
Вибори мера Харкова: названа дата

Вибори мера Харкова: названа дата

Депутати визначили терміни проведення виборів нового міського голови Харкова. Про це в Facebook написав Віталій Безгін.

Так, комітет з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування схвалив проєкт постанови про призначення  позачергових виборів міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

На розгляді ВР

Тепер питання про проведення виборів має розглянути Верховна Рада. "Доручити народним депутатам України, членам комітету розробити і внести на розгляд парламенту проєкт постанови Верховної Ради України про призначення позачергових виборів Харківського міського голови. Рекомендувати Верховній Раді України проєкт постанови ВРУ про призначення позачергових виборів Харківського міського голови в цілому, доручити виступити на пленарному засіданні ВРУ народному депутату України Аліні Загоруйко", — заявив під час засідання голова комітету Андрій Клочко.

У разі підтримки парламентом постанови, Центральна виборча комісія повинна визначити розмір видатків на проведення виборів. Уряд своєю чергою має забезпечити фінансування коштом субвенції з держбюджету.

На сайті MY.UA ви можете читати найсвіжіші політичні новини України за останню годину.

Геннадій Кернес

Відзначимо, що багато років мером Харкова був Геннадій Кернес. Але 16 грудня 2020 року він помер від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою.

Після смерті Кернеса Харківська міська рада не прийняла рішення про взяття до відома факту смерті мера і дострокове припинення його повноважень. Через його відсутність профільний комітет не зміг розглянути та винести в сесійний зал Ради питання про призначення виборів на березень 2021 року.

Харків перейшов у тимчасове управління колишньої "правої руки" Кернеса - Ігоря Терехова і під патронат глави МВС Арсена Авакова.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Юлія Тимошенко знайшла спосіб, як подолати корупцію в Україні.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом