Українці будуть здавати на права за новими правилами
Українці будуть здавати на права за новими правилами

Українці будуть здавати на права за новими правилами

Як повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС, з 6 квітня 2021 року в Україні майбутні водії здаватимуть іспити на права за новими правилами.

Зокрема, майбутні водії здаватимуть теоретичні іспити в сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами. Всі білети приведуть у відповідність до чинного законодавства, а застарілі замінять.

Приєднуйтесь до нас у Viber!

Новая "теорія"

У "теорії" з'являться кілька нових дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються автомобілісти. Передбачається, що водії-початківці завдяки цьому будуть рідше потрапляти в неприємності на дорозі.

У повідомленні наголошується, що сервісні центри МВС продовжують збирати пропозиції до питань за правилами дорожнього руху, основ безпечного водіння, експлуатації автомобілів.

Шалені штрафи 

Відзначимо, що в Україні з 17 березня збільшилися штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Перш за все, потрібно відзначити, що збільшені штрафи і посилена кримінальна відповідальність на порушення ПДР в стані алкогольного сп'яніння.

Всі свіжі новини авто - у нашому Telegram!

Якщо раніше за керуванням автомобілем в стані алкогольного сп'яніння штраф становив 10 000 гривень, то тепер - мінімум 17 000 гривень.

Ремінь безпеки 

Також в Україні апропонували в тисячу разів збільшити штраф за непристебнутий ремінь безпеки. Тому що у 2020 році на українських дорогах вже загинули 2 800 осіб, а близько 30 тисяч осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. Якщо ж підняти статистику за всі роки незалежності України, то в дорожніх аваріях загинули понад 170 тисяч осіб, а 1,2 млн осіб були травмовані.

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

В Україні щодня в дорожніх аваріях гине приблизно 8-10 чоловік, а ще близько 30 осіб отримують травми різного ступеня тяжкості. І багатьох смертей і поранень можна було уникнути, якщо б користувалися ременями безпеки.

Саме тому в МВС вважають, що заради зниження кількості смертельних ДТП потрібно підняти штраф за непристебнутий ремінь безпеки в тисячу разів.

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким в Україні збільшуються штрафи за порушення ПДР.

В Україні запроваджують більш жорсткі штрафи для водіїв і пішоходів.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України та світу!

Источник материала
Поделиться сюжетом