19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ворожий обстріл на Донбасі: загинув захисник України
Ворожий обстріл на Донбасі: загинув захисник України

Ворожий обстріл на Донбасі: загинув захисник України

Як повідомили в прес-центрі штабу ООС, протягом поточної доби, 18 березня, було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав кульове поранення не сумісне з життям.

На сайті MY.UA ви зможете подивитися і інші новини зі сходу України за останню годину онлайн.

Обстріли не вщухають 

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників, використовуючи міномети 120-го калібру та гранатомети різних систем, а у передмісті Богданівки - автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Стрічка новин України та світу - в нашому Viber та Telegram!

Місія ОБСЄ

В прес-службі також повідомили, що 16 березня на південній околиці населеного пункту Спартак, що за 9 км від Донецька, на тимчасово окупованій території команда Місії уперше побачила 4 бетонні блоки, що були встановлені поперек дороги. Внаслідок цього патруль СММ не зміг проїхати на північ у напрямку зруйнованого міжнародного аеропорту «Донецьк». При цьому зазначається, що ще 14 березня дорога була вільною, і ці блоки зафіксовано не було. Даний факт підкреслює небажання окупантів сприяти Місії у виконанні її Мандату та вказує на подальше порушення ними домовленостей.

Також Місією було повідомлено про перешкоджання роботі БПЛА СММ ОБСЄ поблизу населеного пункту Авдіївка. У такий спосіб окупанти намагаються дискредитувати підрозділи Збройних Сил України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності СММ ОБСЄ на підконтрольній території, про що Місію було детально поінформовано Українською стороною СЦКК раніше.

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що бойовики кожен день лютують на Донбасі. З усіх боків вони обстрілюють українські позиції.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом