На Карпати обрушився потужний снігопад: дороги в села паралізовані. Відео
На Карпати обрушився потужний снігопад: дороги в села паралізовані. Відео

На Карпати обрушився потужний снігопад: дороги в села паралізовані. Відео

У Верховинському районі снігопади засипали проїзди до високогірних сіл. Гуцулам доводиться розчищати їх грейдером.

Про це у соціальній мережі Фейсбук написав заступник головного редактора газети «Верховинські вісті» Роман Клим.

Сніжило кілька днів 

«Ось так вхурделило сьогодні у високогір’ї Карпат! Це дорога Буковець-Черетів у Верховинському районі на висоті понад 850 м н. р. м. Зі слів місцевих мешканців, тут сніжило чотири дні поспіль. У жителів віддаленого села неподалік Писаного Каменю одвічна проблема з розчищенням дороги: гуцулам постійно доводиться самим збирати кошти на паливо для грейдера, аби до села був доїзд», - повідомив він.

Інші актуальні новини - у нашому Telegram!

Довідка. Писаний Камінь — це геологічна пам'ятка природи місцевого значення, розташована у Верховинському районі Івано-Франківської області, на північ від села Верхній Ясенів і за кілька кілометрів від Буковецького перевалу. Зі скель відкривається велична панорама гірських хребтів і вершин.

Читайте інші новини України у стрічці новин MY.UA.

Весна буде пізньою 

Раніше кліматолог Віра Балабух розповіла, що за розрахунками Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США і Європейського центру середньострокових прогнозів, істотних місячних і сезонних аномалій приземної температури повітря та кількості опадів в Україні навесні, не очікується. А ось рясний сніг, що випав в січні і лютому, навесні позитивно позначиться на повноводності річок і знизить пожежонебезпеку в березні та квітні.

"Середні за сезон значення температури будуть в межах норми, при цьому нинішній березень може бути дещо прохолодніше звичайного, а травень - тепліше», - сказала вона.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Народний синоптик Леонід Горбань розрахував, що весна виявиться пізньою і короткою. У березні вона часом буде схожою на теплу зиму, а в травні – на комфортне літо.

На сайті MY.UA ви знайдете і інші новини суспільства.

Нагадаємо, раніше повыдомлялося, коли в березні будуть сильні магнітні бурі.

Источник материала
Поделиться сюжетом