Три тижні без пленарних засідань: Верховна Рада йде на карантин
Три тижні без пленарних засідань: Верховна Рада йде на карантин

Три тижні без пленарних засідань: Верховна Рада йде на карантин

Верховна Рада ухвалила рішення піти на карантин через введений у Києві суворий карантин. Так, від 29 березня до 2 квітня включно нардепи працюватимуть в комітетах, тимчасових слідчих комісіях, а також в групах.

Відповідний документ підтримали 298 народних депутатів.

"З метою попередження виникнення гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусів, що призводить до необхідності дотримання умов роботи, які б не передбачали роботу народних депутатів України у формі проведення пленарних засідань, пропонується передбачити в тиждень від 29 березня до 2 квітня 2021 року роботу в комітетах, комісіях , депутатських фракціях (депутатських групах)", - наголошується в документі.

Оскільки 22-26 березня депутати працюватимуть з виборцями, а від 5 до 9 квітня - в комітетах, ТСК та групах, але вже за розкладом — у Верховній Раді три тижні не відбуватиметься пленарних засідань. 

Згідно з календарним планом ВР, 29 березня в парламенті має відбутися засідання Погоджувальної ради, а період від 30 березня до 2 квітня було відведено для пленарних засідань. Однак через новий нові зміни нардепи зберуться в Раді вже 12 квітня на Погоджувальній раді, а 13-го – на пленарному засіданні. 

Нагадаємо, Київ у зв'язку зі стрімким ростом кількості хворих на коронавірус вводить найсуворіші обмеження. Локдаун триватиме три тижні, тобто від 20 березня до 9 квітня, включно. Більше про обмеження читайте у матеріалі.

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader