Українці зможуть розмитнити авто через "Дію"
Українці зможуть розмитнити авто через "Дію"

Українці зможуть розмитнити авто через "Дію"

На сайті президента України Володимира Зеленського, за підсумками засідання Національної ради реформ, з’явилося повідомлення в якому зазначено, що розмитнення автомобілів в Україні буде доступна через портал державних послуг "Дія".

А вартість може знизитися на 30%.

Всі свіжі новини авто - у нашому Telegram!

Портал держпослуг "Дія"

Повідомляється, що рада розглянула впровадження нової моделі розмитнення. На засіданні відзначили, що через українську митницю щорічно проходить близько 500 000 машин. Але у зв'язку з різними маніпуляціями на руках хабарників осідає приблизно 150 млн доларів, а втрати бюджету сягають 300-400 млн доларів.

"Тому пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями. Розмитнити транспортний засіб буде можливо через портал державних послуг "Дія", - йдеться в повідомленні.

Прогнозується, що протягом наступних п'яти років після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде знижена на 30%. 
Приєднуйтесь до нас у Viber!

Онлайн-сервіс розмитнення

На сайті Державної митної служби запустили онлайн-сервіс розмитнення автомобілів. Так, через даний розділ можна самостійно подати декларацію про імпортований автомобіль, а також відстежувати її статус. Готова митна карта або відмова в розмитненні буде направлятися в електронному вигляді.


Також повідомляється, що з подачею попередньої митної декларації потрібно на рахунок відповідної митниці внести грошову заставу на суму митних платежів. Уточнюється, що декларації обробляються в порядку загальної черги, якщо декларацію не встигнуть обробити протягом поточної доби, її можуть не прийняти через зміну курсу валют. У цьому випадку декларацію необхідно подавати на наступний день.

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким в Україні збільшуються штрафи за порушення ПДР.

З 6 квітня 2021 року в Україні майбутні водії здаватимуть іспити на права за новими правилами.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України та світу!

Источник материала
Поделиться сюжетом