Українці вимагають від Зеленського зупинити "тарифний геноцид"
Українці вимагають від Зеленського зупинити "тарифний геноцид"

Українці вимагають від Зеленського зупинити "тарифний геноцид"

На офіційному сайті - представництві Президента України - розміщена нова петиція з приводу ЖКГ-тарифів.

Її авторство належить Ісаєву Миколі Всісовічу.

Подробиці про текст петиції

Згідно з текстом петиції, розміщеної 18 березня, тарифи на газ в 17,5 разів перевищують собівартість держвидобутку.

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Як зазначив автор, за допомогою реформи ринку енергетики, що проводиться на території України ось уже другий рік, очікувалося підвищення енергоефективності, залучення інвесторів та зменшення навантаження цієї сфери на держбюджет.

Однак, за словами Ісаєва, на перших два задуми чекав провал, а третім влада прикривається для узаконення відібрання грошей у українців.

Стрічка новин - в Telegram та Viber!

Він зазначив, що українські чиновники намагаються переконувати народ у штучному заниженні тарифів газу, що впливає на вітчизняне газовидобування, і що реальна вартість цього палива завжди формувалася за рахунок доплат з Держбюджету. Ісаєв вважає, що це не відповідає дійсності, адже, за його словами "Укргазвидобування" в якості державного добувача газу отримує за надання своїх послуг $ 100, що, на думку автора, є достатньою сумою для того, щоб розвивати компанію і нарощувати видобуток.

Ісаєв також додав до цієї суми витрати для транспортування і поставки в сумі 732,7 гривень при врахуванні націнки постачальника в 57,4 гривень і отримав за його словами "справедливу ціну" українського газу для населення - 3262 гривень за тисячу кубів.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі новини України та світу!

Той факт, що українці отримують настільки високі платіжки за житлово-комунальні послуги, автор пояснює тим, що при урядах Яценюка і Гройсмана, які прикривалися вимогою МВФ, замінили самоокупну модель тарифоутворення на "грабіжницьку", що складається не тільки зі стовідсоткового перекриття витрат, але і ще з 100% податків.

Ісаєв підсумував, що замість реальної собівартості українського газу в $ 15 з українців "здирають" понад $ 260.

Вимоги автора петиції

Посилаючись на вищевикладений текст, Ісаєв звернувся з проханням до Президента України Володимира Зеленського про:

  • встановлення справедливої ​​ціни на український газ для населення, яка не буде вище, ніж 3262 грн за тисячу кубів, враховуючи витрати на транспортування і поставку в сумі 732,7 грн і націнку постачальника в 57,4 грн;
  • забезпечення негайного притягнення до відповідальності "за нахабний грабунок і геноцид" українців за допомогою надвисоких житлово-комунальних тарифів всіх винних відповідно до Закону.

Станом на 19 березня петиція набрала 33 голоси з 25 000 необхідних.

Раніше MY.UA повідомляв і інші новини економіки, як, наприклад, про те, що в Кабінеті міністрів України попередили українців про збільшення сум в комунальних платіжках за користування житлово-комунальними послугами протягом лютого.

Також ми писали, що ціна на газ в Україні за останні шість років зросла на 50%, а доходи громадян вчетверо.

Источник материала
Поделиться сюжетом