"Злам" на мільйон: у США підозрюваний в кібератаці на компанію Tesla росіянин визнав провину
"Злам" на мільйон: у США підозрюваний в кібератаці на компанію Tesla росіянин визнав провину

"Злам" на мільйон: у США підозрюваний в кібератаці на компанію Tesla росіянин визнав провину

Громадянин Російської Федерації Єгор Крючков зізнався в організації змови з метою впровадження шкідливого ПО в комп'ютерну мережу американської компанії Tesla Inc. в Неваді.

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США. 

"Крючков визнав себе винним по одному пункту звинувачення в змові з метою умисного пошкодження захищеного комп'ютера", - йдеться у повідомленні. Федеральний суд повинен винести вирок 10 травня. 

Нагадаємо, що згідно з матеріалами справи, 27-річний росіянин намагався завербувати співробітника компанії Ілона Маска, щоби той встановив шкідливе програмне забезпечення в її комп'ютерну мережу.

За сприяння в отриманні доступу до даних підприємства з виробництва електромобілів Крючков пропонував мільйон доларів.

Тепер кіберзлочинцеві загрожує до п'яти років ув'язнення, а також до 250 тисяч доларів штрафу. Після відбування покарання росіянина, найімовірніше, депортують зі США.

Крючкова затримали у Лос-Анджелесі 22 серпня 2020 року. Незабаром він постав перед окружним судом центрального округу штату Каліфорнія. 

Раніше Рада Європейського Союзу вперше ввела санкції за кібератаки. Під них потрапили хакери Головного розвідувального управління Росії. 

Відео Кіберзлочинність під час пандемії: як не стати жертвою інтернет-махінацій — "Секретні матеріали"

У час пандемії коронавірусу весь світ перейшов у інтернет, у тому числі і шахраї. За минулий рік кіберзлочинці вкрали в українців 252 млн грн, а найпопулярнішим способом обману стало використання сайтів-підробок. Про те, як не стати жертвою онлайн-крадіїв і робити безпечний шопінг, дивіться у нашому сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Кіберзлочинність під час пандемії: як не стати жертвою інтернет-махінацій — "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader