Поповнення в "червоній" карантинній зоні України: які регіони додалися, Харків на межі
Поповнення в "червоній" карантинній зоні України: які регіони додалися, Харків на межі

Поповнення в "червоній" карантинній зоні України: які регіони додалися, Харків на межі

До «червоної» карантинної зони в Україні додаються й додаються нові міста.

У суботу, 20 березня, до «червоної» карантинної зони зарахували Одеську область. Про це стало відомо від Міністерства охорони здоров’я України.

У «червоній» зоні залишаються Київ  та чотири українські області, серед яких Івано-Франківська, Житомирська, Закарпатська та Чернівецька. У «помаранчевій» зоні на сьогодні перебувають 11 областей України. Решта регіонів поки належать до жовтої зони.

Локдаун у Києві

Ситуація з коронавірусом у Києві залишається складною. 20 березня там розпочався повний локдаун, який триватиме три тижні. Про введення жорсткого карантину повідомив 18 березня міський голова Києва Віталій Кличко. Строгі обмеження діятимуть у Києві до 9 квітня.

Заборонено роботу закладів культури та розваг, проведення масових заходів, у тому числі релігійних (якщо на 10 квадратів знаходиться більше однієї людини). Заклади громадського харчування працюватимуть під час столичного локдауну на виніс та доставку, заправки працюватимуть, але без кафе.

Стрічка новин України та світу, новини здоров'я в нашому Viber!

Щодо громадського транспорту, то він функціонуватиме, однак з наповненістю сидячих місць тільки наполовину. Школи після канікул працюватимуть дистанційно. Дитячі садки матимуть звичний режим. Групові заняття спортом скасовуються, а салони краси працюватимуть тільки за попереднім записом.

Ситуація в Харкові

Харків наразі в одному кроці від локдауну. Тільки за останній тиждень кількість летальних випадків у Харкові сягнула 80. Ситуація тільки погіршуються.

Сплеск захворюваності стався після Масляного тижня, коли відбувалися всілякі гуляння.

У багатьох містах України посилюють карантинні обмеження. Наприклад Полтава та Вінниця ще не в «червоній» зоні, але в містах діють деякі її обмеження. Зокрема скасовуються концерти, зачиняються театри, музеї та бібліотеки. Обмеження в Полтаві набули чинності 20 березня. Діятимуть вони до 3 квітня.

Всі новини України та світу, новини коронавірусу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що коронавірус невблаганно поширюється Україною, станом на 20 березня показник захворюваності знову перевалив за 15 тисяч.

Також портал MY.UA писав, як змінилася ситуація з коронавірусом буквально за один день.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом