Заворушення під ОП: поліція кваліфікувала акцію за Стерненка як хуліганство, є затриманий
Заворушення під ОП: поліція кваліфікувала акцію за Стерненка як хуліганство, є затриманий

Заворушення під ОП: поліція кваліфікувала акцію за Стерненка як хуліганство, є затриманий

Правоохоронці затримали "найбільш агресивного" учасника заворушень під Офісом президента, які відбулися 20 березня під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, а також кваліфікували подію як хуліганство. 

Про це повідомили на сайті Національної поліції Києва.

Зазначається, що "за вчинення протиправних дій під час мітингу" затримано 25-річного уродженя Вінницької ообласті, який раніше ритягувався до кримінальної відповідальності за статтею щодо незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Окрім того, слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за статтею щодо хуліганства, санкція якої передбачає до семи років ув'язення.

"У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини вчинення правопорушення", — наголосили правоохоронці. 

затриманий на Банковій
Національна поліція України

Нагадаємо, акція на підтримку Сергія Стерненка в день його народження стартувала в Києві під будівлею Офісу президента. Спершу учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами. 

Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП.

Заступник очільника МВС Антон Геращенко, коментуючи подію, заявив, що більшість учасників акції не порушувала порядок і прийшла мирно висловити свою думку. Натомість кілька десятків "провокаторів" понесуть відповідальність за насилля і хуліганські дії. 

Посадовець також висловив думку про те, що в організації заворушень на Банковій "зацікавленою особою є Петро Порошенко". 

Відео Новини України: активісти зібрались привітати Сергія Стерненка, незважаючи на карантин

Протест попри карантин. У ці хвилини під Офісом президента зібрались активісти. Так вирішили підтримати Сергія Стерненка, в якого сьогодні день народження. Свої 26 років він зустрічає за ґратами.    

Новини України: активісти зібрались привітати Сергія Стерненка, незважаючи на карантин
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, що 23 лютого Приморський суд Одеси виніс вирок колишньому активісту "Правого сектору" Сергію Стерненку — 7 років і 3 місяці за ґратами та конфіскація половини майна. Йдеться про справу 6-річної давності, стосовно викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. 

Увечері цього ж дня у великих містах України відбулися акції на підтримку одеського активіста. У Києві біля Офісу президента навіть повідомили про сутички, в яких травмувалися щонайменше 37 активістів та правоохоронців, затриманих — 24, їх відпустили. Головне щодо справи Стерненка — читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: Стерненко на судовому засіданні заявив, що у СІЗО йому загрожує небезпека

В Одесі закінчилося чергове судове засідання у другій справі стосовно Сергія Стерненка - активіста та екскерівника міського осередку "Правого сектору". Його звинувачують в умисному вбивстві. На розгляд справи Стерненка привезли з Одеського СІЗО, де він перебуває після вироку в іншій справі – щодо викрадення людини, розбою та незаконного поводження зі зброєю. Захист Стерненка вимагає зміни йому запобіжного заходу.  

Новини України: Стерненко на судовому засіданні заявив, що у СІЗО йому загрожує небезпека
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader