13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Союз відроджується. Білорусь та Росія скасовують роумінг
Союз відроджується. Білорусь та Росія скасовують роумінг

Союз відроджується. Білорусь та Росія скасовують роумінг

Кремль все ще хоче створити союзну державу з Білоруссю
Фото з відкритих джерел

У Білорусі визнають, що питання скасування роумінгу вже носить політичний характер

Усі заходи щодо скасування роумінгу між Росією і Білоруссю можуть завершитися до 2 квітня. Про це заявили на засіданні комісії парламентських зборів Союзної держави. Про це сьогодні заявив керівник комісії парламентських зборів союзу Білорусі і Росії з інформаційної політики Геннадій Давидько.

«Громадяни Білорусі та Росії чекають з нетерпінням, коли зв'язок стане доступнішим. Це питання носить вже навіть не економічний і технічний, а політичний характер», – сказав він.

Заступник міністра зв'язку та інформації Білорусі Наталія Гордієнко зазначила, що ціна на мобільний зв'язок в Білорусі і Росії при знаходженні абонента в роумінгу максимально наблизилася до домашнього тарифу.

Парламентарі Білорусі звернулися до групи високого рівня з проханням остаточно скасувати роумінг з квітня. Засідання групи заплановано на 30 березня.

Роумінг буде вважатися скасованим, коли вхідний дзвінок офіційно буде коштувати 0 рублів.

Раніше повідомлялося, що Білорусь і Росія не змогли вчасно завершити роботи щодо обнулення роумінгу мобільного зв'язку між двома країнами через технічні і фінансові проблеми. Сторони підписали дорожню карту щодо скасування роумінгу в союзній державі в кінці 2019 року. Планувалося, що зміни вступлять в силу не пізніше вересня 2020 року.

Читайте також:
  • Чи залишить Путін у спокої Білорусь?
  • Путінський геополітичний проєкт руйнується на очах
Опитування
Источник материала
Поделиться сюжетом