Нардеп Бужанський показав той самий український супутник Січ 2-1, який запустить в космос Ілон Маск: "Обійму на прощання"
Нардеп Бужанський показав той самий український супутник Січ 2-1, який запустить в космос Ілон Маск: "Обійму на прощання"

Нардеп Бужанський показав той самий український супутник Січ 2-1, який запустить в космос Ілон Маск: "Обійму на прощання"

Народний депутат від «Слуги народу» Макс Бужанський показав супутник Січ 2-1, який має бути відправлений у космос у цьому році.

Макс Бужанський розповів, що вже в цьому році компанія Ілона Маска відправить український супутник у космос. Про це нардеп повідомив у соціальних мережах, а також прикріпив світлину, на якій видно сам Січ 2-1. Правда, нардеп назвав конструкцію «милою хр*нню».

«Ось ця мила хр*нь у мене за спиною, той самий супутник Січ-2.1, який Ілону Маску доведеться відволокти в Космос в цьому році. Руками торкатися не буду, може, потім обійму на прощання, перед стартом) Я про Січ, не про Ілона!)», - жартує Макс Бужанський.

SpaceX запустить український супутник

Всесвітньо відома компанія Ілона Маска SpaceX погодилася на запуск українського супутника. Про це на початку березня поточного року повідомив Дмитро Наталуха – народний депутат України, очільник комітету Верховної Ради з економічного розвитку.

Україна вже завершила декілька етапів переговорів зі SpaceX, і легендарна американська компанія погодилася запустити наш супутник за хорошою ціною – один мільйон доларів. Така ціна контракту у вісім разів нижча від запланованої спочатку, тому для України це доволі приємний бонус від SpaceX.

Стрічка новин України та світу, новини технологій в нашому Viber!

Хто виконує проєкт

Над розробкою супутника Січ 2-1 працювало КБ «Південне». Воно підписало контракт із МінСтратегПром. Якщо все піде за планом, то, як відзначив Дмитро Наталуха, супутник Січ буде запущений до 30 річниці з Дня Незалежності України.

Ще на початку реалізації задуму щодо запуску Січ 2-1 вартість реалізації амбітного плану оцінювали в 8-12 мільйонів доларів США. Як відзначає Наталуха, ідея видавалася фантастичною, але не спробувати втілити її в життя «було б злочином».

В далекому вже березні 2020 року наш Комітет перебував із виїзним засіданням в чудовому місті Дніпро. Враховуючи історію...

Опубликовано Дмитро Наталухой Четверг, 4 марта 2021 г.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що ще одна легендарна компанія - Apple зробить крок на зустріч Україні. 

Також портал MY.UA писав, що Інтернет від Ілона Маска Starlink з'явиться в Україні вже у 2022 році.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом