Убиті велетні і рогаті змії: топ-теорій давніх людей про походження останків динозаврів
Убиті велетні і рогаті змії: топ-теорій давніх людей про походження останків динозаврів

Убиті велетні і рогаті змії: топ-теорій давніх людей про походження останків динозаврів

Стародавні люди придумували власні версії походження скам'янілостей динозаврів.

Серед усіх теорій вчені змогли виділити три найбільш оригінальних, пише popmech.

Як у давнину пояснювали природу походження останків динозаврів

Першим динозавром, який отримав наукову назву, був мегалозавр. Опис цього гіганта британським натуралістом Вільямом Баклендом датована 1824-м роком. Тим не менш, фрагменти скам'янілостей цього виду попадалися на очі стародавнім людям набагато раніше.

Так як же древні представники людства пояснювали для себе всі ці кістки "дивних звірів"?

Донауковий підхід давніх людей до природи частково допомагав їм краще розбиратися в походження скам'янілостей, ніж це вдавалося західним ученим і натуралістам XVI, XVII-го і XVIII-го століть.

Все тому, що у вчених цих часів було навіть більш примітивне сприйняття знайдених скам'янілостей. Вони вважали, що це - просто камені, які імітують життєдіяльність. Це було пов'язано з релігійною догмою, яка стверджувала, що світ існує лише пару тисяч років, а еволюції ніколи не було.

Але стародавні люди вважали інакше.

Міфічні історії про драконів

Історик університету міста Стенфорда - Адрієнн Майор - розповіла, що закам'янілими рештками динозаврів, знайденими стародавніми людьми, швидше за все, були породжені мифічні історії про існування драконів.

Наша стрічка новин - у Telegram і Viber!

Після того, як в 2006-му році були виявлені фрагменти скам'янілостей Dracorex hogwartsia віком близько 66 млн років, багато вчених задумалися про правдивість цієї теорії. Справа в тому, що Dracorex дійсно мав багато спільного з драконами, як їх зображували жителі стародавнього Китаю і Європи у часи середньовіччя.

Гіганти, яких вбив Геракл

Близько 1,8 тис. років тому в працях римського історика Гая Юлія Соліна йшлося про те, що появі людей передувало битва богів з гігантами.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Історик згадував місто Палліні, на території якого сталася розправа Геракла над плем'ям гігантів. Історик писав, що під час дощу з-під землі починали з'являтися величезні кістки.

Солін протягом тривалого часу вважався брехуном, поки в 1994-му році на місце давнього міста Палліні не зійшла потужна злива. Тоді місцевий житель знайшов щось схоже на кістку велетня. Через деякий час археологами були проведені там розкопки і знайдені фрагменти останків древніх мастодонтів, які, швидше за все, і описані в роботі історика.

Теорія про рогатих змій і громових птахів

У корінних американців, які належали до племені лакота була думка, що на території безплідної землі Південної Дакоти жив змій-рогач Унктехі (Unk Cekula), що бився проти "громових птахів" Вакинян (Wakinyan).

Цими птахами, нібито, був спалений ліс, закип'ячене море і не залишилося нічого, крім випаленої землі. Битва цих міфічних персонажів залишила по собі лише безліч кісток.

Через деякий час археологами на цій території були виявлені скам'янілості динозаврів, вимерлих понад сотні мільйонів років тому.

Раніше MY.UA повідомляв і інші новини науки, як, наприклад, про те, як виглядали предки людини.

Ще ми писали про те, що на території одного з Філіппінських островів виявили скелет носорога, на якому було чітко видно явні сліди впливів примітивних трудових знарядь.

Источник материала
Поделиться сюжетом