2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Учені дали невтішний прогноз щодо поширення Covid-19 у квітні
Учені дали невтішний прогноз щодо поширення Covid-19 у квітні

Учені дали невтішний прогноз щодо поширення Covid-19 у квітні

В Україні представили прогноз розвитку епідемії коронавірусу на період з 24 березня по 6 квітня.

Моделюванням ситуації займалися в робочій групі Національної академії наук України (за участю КНУ імені Т. Шевченка, Вінницького НТУ та Національної академії медичних наук).

Динаміка захворюваності

Експерти дійшли висновку, що кількість нових випадків коронавірусу зростає стрімкими темпами і  подвоюється кожні три тижні. Станом на 23 березня зафіксовано середню кількість інфікувань на добу – 12 тисяч 650, середню кількість летальних випадків – 248, та середній показник кількості одужалих – 5 тисяч 240.

Прогноз щодо розвитку коронавірусу в Україні на 14 днів

Під час моделювання ситуації в Україні були враховані святкові дні, погодні умови, вихідні тощо (тобто все, що може вплинути на активність українців та, відповідно, на розвиток пандемії). За прогнозом робочої групи, поточна ковідна хвиля наростатиме далі.

За однією із моделей, сплеск кількості коронавірусних хворих в Україні варто очікувати з 1 по 3 квітня. За прогнозом, кількість інфікованих за добу тожі може перевалити за 20 тисяч. Максимальне значення хворих прогнозується на 2 квітня – 24 тисячі 860 випадків.

Однак таку модель вважають дещо спрощеною.

«Значні аномалії в динаміці кількості нових хворих (особливо 8 березня), які спостерігаються в Україні протягом січня–березня, на жаль, не дають упевненості у зроблених прогнозах, тому рекомендується використовувати їх обережно», - йдеться в тексті прогнозу.

Стрічка новин України та світу, новини про коронавірус в нашому Viber

  Як зміниться кількість хворих у регіонах

Представлений також прогноз щодо добової кількості хворих у регіонах на кінець березня та на 6 квітня. Згідно з ним, у більшості областей України кількість інфікованих зростатиме. Зворотнє явище спостерігатиметься у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Там ситуація зміниться на краще, але глобальних змін очікувати не варто.

Загалом в Україні середнє значення добової кількості інфікованих зміниться з 15 тисяч до 19 тисяч 759.

«Згідно із розглянутими сценаріями, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Львівська, Одеська, Харківська, Хмельницька області та місто Київ», - прогнозують фахівці.

Всі новини України та світу, новини коронавірусу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що відразу два коронавірусні антирекорди зафіксовано в Україні 25 березня. 

Також портал MY.UA писав, що індійська вакцина CoviShield найближчим часом в Україну не прибуде. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом