2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус забрав життя двомісячного малюка
Коронавірус забрав життя двомісячного малюка

Коронавірус забрав життя двомісячного малюка

У Маріуполі помер двомісячний хлопчик, який хворів COVID-19, і цей малюк став найменшою жертвою коронавірусу в Україні.

Як повідомляє "Сегодня" хлопчик помер у лікарні через 24 години після екстреної госпіталізації.

Як розповів медичний директор Міської лікарні №4 Андрій Серветник, спочатку коронавірусом захворіла мати малюка.

За його словами, після неї захворів і хлопчик. «Дитина перебувала на лікуванні в соматичному відділенні і знаходилася по питанню вирішення соматичних проблем. Дитина мала ускладнення, не пов'язані з коронавірусом, але які вплинули на його перебіг», – сказав медик.

Раді бачити Вас в нашому Viber!

Медики зробили все можливе

Також Серветник зазначив, що за життя маляти медики боролися, але, на жаль, 23 березня, малюк помер.

«Клінічний діагноз – COVID-19 на тлі важкого соматогенного фону, обтяженого двобічною пневмонією. Консультативно-експертна комісія буде зібрана при отриманні гістологічних і патоморфологічних даних. Після буде більш детальний розбір цього випадку», - пояснив медик.

Важкий період

Як раніше заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, в Україні очікується важкий коронавирусный період до середини квітня. За словами Степанова, найбільша завантаженість ліжок з киснем на сьогодні в Києві. А ось перші три області, які потрапили в «червоний» рівень вже почали показувати результати. Це Івано-Франківська, Чернівецька і Закарпатська області - вони стабілізували ситуацію. Це сталося завдяки вчасно вжитим карантинним обмеженням.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Британський штам коронавірусу

Британський штам ковіду зафіксували на території всіх областей України. Його особливістю є те, що люди швидше заражаються ним. Також у нього скорочений інкубаційний період, а перебіг часто тяжкий. Відразу виникає питання, чи вміють в Україні лікувати британський штам коронавірусу? Максим Степанов без роздумів сказав: «Так, ми вміємо лікувати». За його словами, специфічних ліків від ковіду не існує, а вакцинація захищає від британського штаму.

Нагадаємо, портал MY.UA повідомляв, що коронавірус почав активно вражати дітей. Станом на 26 березня за добу заразилися майже тисяча маленьких українців.

Всі свіжі новини - у нашому Telegram!

Источник материала
Поделиться сюжетом