Комуністка з Харкова, яку звинувачують у сепаратизмі, виграла Європейський суд з прав людини
Комуністка з Харкова, яку звинувачують у сепаратизмі, виграла Європейський суд з прав людини

Комуністка з Харкова, яку звинувачують у сепаратизмі, виграла Європейський суд з прав людини

72-річна комуністка з Харкова Алла Александровська виграла Європейський суд з прав людини. Суд вирішив, що екснардепку заарештували незаконно, а те, що її утримували в металевій клітці назвав "приниженням гідності".

Про це йдеться у рішенні суду.

Рішення було ухвалено 25 березня. Суд присудив Україні виплатити понад 19 тисяч євро компенсації Аллі Александровській.

" ЄСПЛ постановив стягнути 19163 євро компенсації, включаючи 3000 євро витрат на правову допомогу адвокатів і 563 євро інших витрат і витрат. Європейський суд з прав людини визнав:
- незаконним і необгрунтованим затримання Алли Олександрівни на День Конституції 28.06.2016 року (порушення пункту 1 (с) статті 5); визнав арешт протягом 4-х місяців надмірно тривалим (порушення пункту 3 статті 5 Конвенції); визнав тримання в металевій клітці принижує гідність (порушення статті 3 Конвенції)", - повідомив у соцмережі адвокат Александровської Олександр Шадрін.

Нагадаємо, що ексдепутатці інкримінують статтю 110 (посягання на територіальну цілісність України) та статтею 369 (давання хабаря посадовій особі) Кримінального Кодексу України і статтю щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі. Депутатка брала активну участь у проросійських мітингах у Харкові у 2014 році.

Читайте також: Європейський Союз засудив указ президента Росії Володимира Путіна, що забороняє володіти землею мешканцям Криму і Севастополя, які не є громадянами РФ.

Відео Новини світу: Європейський суд з прав людини вимагає негайно звільнити Навального

Європейський суд з прав людини вимагає негайно звільнити Олексія Навального. Вимоги оприлюднили адвокати опозиціонера. З-поміж іншого звільнити політика вимагають через загрозу його життю чи здоров’ю. Адже минулого літа Навальний ледь не помер після отруєння "Новачком". У Москві вже заявили, що звільнення Навального неможливе. А щодо безпеки, то в Росії відповіли - він і так під захистом - в камері з надійною охороною і постійним відеонаглядом, користується телефоном і зустрічається з адвокатами.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны