Не стало відомого режисера, який подарував світу "Опівнічний джаз": "Не дожив місяць до 80-ти"
Не стало відомого режисера, який подарував світу "Опівнічний джаз": "Не дожив місяць до 80-ти"

Не стало відомого режисера, який подарував світу "Опівнічний джаз": "Не дожив місяць до 80-ти"

Не стало відомого французького сценариста, продюсера та режисера Бертрана Таверньє. Він помер у четвер, 25 березня, в Сен-Максимі, Франція.

Про це повідомили у музеї «Інститут Люм’єр» (їхньому Твіттер-акаунті), президентом якого був Таверньє. У пості не уточнюють, чому саме помер Бертран Таверньє. Однак режисер був уже у літньому віці. До свого 80-го дня народження Таверньє не дожив усього місяць.

«Разом із дружиною Сарою, дітьми Нілсом та Тіффані та онуками Інститут Люм’єра та Т’єррі Фремо зі смутком повідомляють те, що не стало Бертрана Таверньє», - написали у пості в мережі Твіттер.

Життєвий шлях та досягнення Таверньє

Бертран Таверньє починав як критик, а потім працював прес-аташе Стенлі Кубрика (кінорежисера). Таверньє зняв близько тридцяти картин. Головним досягненням режисера вважають стрічки «Опівнічний джаз» та «В електричному тумані».

Стрічка новин України та світу, новини кіно в нашому Viber

Нагороди режисера

Перший повнометражний фільм «Годинникар із Сен-Поля» з Філіпом Нуаре та Жаном Рошфором отримав спеціальний приз журі на Берлінському кінофестивалі. Картина «Неділя за містом» була удостоєна премією за кращу режисуру на Каннському фестивалі. Стрічка «Приманка» взяла Золотого ведмедя на Берлінському форумі. У копілці майстра чотири Сезара (національна кінопремія Франції – ред.) і премія Бафта (премія Британської академії у сфері кіно – ред.).

За великий внесок у розвиток кіномистецтва на Венеціанському кінофестивалі Бертрану Таверньє вручили Золотого лева (2015 рік).

Таверньє працював із талановитими акторами та актрисами, серед який зірка Софі Марсо. У 2016 році Бертран Таверньє зняв документальний фільм про французьке кіно.  Він став Біблією для любителів кінематографу. В Інституті Люм’єр, президентом якого він був, Таверньє займався збереженням кіноспадщини Франції.

Всі новини України та світу, новини культури в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що померла зірка "Дванадцяти місяців" і заслужена артистка Росії.

Також портал MY.UA писав, що пішов із життя відомий оперний співак.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом