Померла зірка "Дванадцяти місяців", заслужена артиска Росії Ліана Жванія
Померла зірка "Дванадцяти місяців", заслужена артиска Росії Ліана Жванія

Померла зірка "Дванадцяти місяців", заслужена артиска Росії Ліана Жванія

25 березня, у четвер, померла відома радянська та російська актриса, заслужена артистка Росії Ліана Жванія.

Про це повідомили на офіційному сайті Театру юних глядачів імені Брянцева у Петербурзі, де Ліана Жванія пропрацювала майже пів століття. 

Усенародну любов актриса Ліана Жванія отримала після ролі королеви у фільмі «Дванадцять місяців» - відомій радянській стрічці режисера Анатолія Граника.

Причина смерті

Повідомляється, що 71-річна Ліана Жванія довго хворіла, однак точну причину смерті поки не оприлюднили.

Театр сумує

У Театр юного глядача в Петербурзі Ліана Жванія прийшла зовсім молодою артисткою в 1972 році. Закінчила Жванія Майстерню Корогодського. Відтоді вона зіграла на сцені театру більш ніж 50 ролей. Однак найбільше визнання вона отримала після ролі в фільмі «Дванадцять місяців».

Серед інших відомих ролей Ліани Жванії міс Ортон (спектакль «Месс-Менд»), Марини Мнишек у виставі «Борис Годунов», Соф’ї у «Тінях», графині Берти в «Ундіні», Дори Стренг в постанові «Еквус». Грала Жванія у виставах «Наш цирк», «Відкритий урок», «Наш, тільки наш», «Горбоконик» та багатьох інших.

Стрічка новин України та світу, новини культури в нашому Viber

За останні роки актриса грала у «Іудушці з Головльова», «Поліанні», «Казці про втрачений час» тощо. Жванія у 2012 році отримала нагороду «Золотий софіт» - за роль у постановці Георгія Васильєва «Іудушка з Головльова». Там Ліана Жванія зіграла Євраксиньюшку.

Театр, в якому пів століття пропрацювала актриса, висловлює скорботу рідним та близьким Ліани Жванії. Сам театр за цей час став рідним для неї. Сумують за актрисою і в Молодіжному театрі на Фонтанці. Молоді актори говорять, що кожен із них пам’ятатиме свою Ліану Жванію – для когось вона смішна, для когось трагічна, лірична, словом, завжди різна.

Про те, де і коли будуть прощатися із актрисою, ще не повідомили.

Всі новини України та світу, культурні новини в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що обірвалося життя зірки "Ліквідації".

Також портал MY.UA писав, що помер легендарний актор, який зіграв у "Чужому" і "Людині, яка біжить".

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом