Рєзніков пригрозив росіянам примусовим видворенням з Криму
Рєзніков пригрозив росіянам примусовим видворенням з Криму

Рєзніков пригрозив росіянам примусовим видворенням з Криму

Олексій Резніков, який є віце-прем'єр-міністром з питань реінтеграції на тимчасово окупованих територіях, заявив, що як тільки буде здійснена деокупація Криму, звідти будуть виселені всі росіяни.

Про це політик розповів під час свого інтерв'ю для телеканалу "Дом".

Детальніше про заяву Олексія Рєзникова

На думку віце-прем'єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, цю категорію людей він не відносить до громадян України.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Так, Рєзніков вважає, що росіяни, які оселилися на території півострова в період окупації, - це підсобники здійсненого злочину. Однак політик додав, що виступає за те, щоб видворити за межі України тільки російських громадян, які на незаконних підставах оселилися в Криму.

При цьому, як зазначив Рєзніков, дії України при виселенні російських громадян будуть відповідати положенням, які містить Стратегія деокупації та реінтеграції Криму, раніше прийнята РНБО.

Всі новини України і світу, новини Криму - у нашому Telegram і Viber!

Також він пригадав спроби асиміляції населення Криму Росією за допомогою стимуляції переїзду туди російських громадян. За його словами, на цю територію вже здійснили переїзд 500 тис. осіб.

Рєзніков переконує, що такі переїзди не завжди були добровільними, адже іноді здійснювалися з примусу. Він зазначив, що не любить вживати слово "депортація", але заявив, що згідно з українськими законами допускається видворення з країни, що, за словами політика, на законних підставах можуть робити в будь-якій країні.

Якій категорії росіян в Криму не загрожує видворення

За словами міністра, до питання видворення потрібно підходити індивідуально. Тобто, за словами політика, до росіян, які прибули в окупований Крим на законних підставах, "питань не буде".

Він також запевнив, що українцям, які живуть на окупованій території, якщо у них не зафіксовано порушень українських законів, немає причин чого-небудь побоюватися. Навпаки, за словами Рєзнікова, для них закінчаться незаконні обшуки, арешти, заборони на зібрання на вулицях для вираження своїх поглядів, а також комендантські години і "підвал" — тобто, все те, що має зараз місце на окупованих територіях.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про те, що Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

Також ми розповідали, що Леонід Кравчук заявив, що подавати воду в Крим Україна почне хіба що в разі гуманітарної катастрофи на півострові.

Источник материала
Поделиться сюжетом