Марків заявив, що в Італії оскаржують його виправдувальний вирок
Марків заявив, що в Італії оскаржують його виправдувальний вирок

Марків заявив, що в Італії оскаржують його виправдувальний вирок

Нацгвардієць Віталій Марків заявив, що сторона обвинувачення у його справі подала касаційну скаргу на рішення італійського суду, яким його було виправдано.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Нацгвардієць зазначив, що крапку у справі проти нього досі остаточно не поставлено.

"Вплив цієї справи ще відчувається, і буде відчуватися, поки в ній не буде поставлено остаточну крапку. Взагалі такі речі у голові не вкладалися, - що це дійсно відбувається зі мною. Тому, безперечно, це залишило свій слід. Знаю, що сторона обвинувачення звернулася вже до касаційного суду, тому ця історія поки що не закінчена", – розповів Марків.

Нагадаємо, у грудні 2020 року на Росії слідство пред'явило військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу обвинувачення у буцімто вбивстві.

Довідка: 30-річний старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у тюрмі суворого режиму біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі. Він перебував під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017 року.

Віталій Марків народився у містечку Хоростків на Тернопільщині. 2003 році разом з родиною переїхав до Італії, де навчався і згодом отримав громадянство. Повернувся в Україну під час Майдану.

Солдата, який, окрім українського, має й італійське громадянство, суд присяжних міста Павії визнав причетним до умисного вбивства двох цивільних іноземців на війні біля Слов’янська Донецької області 24 травня 2014 року. Тоді загинули італійський фотокореспондент Андреа Роккеллі і його перекладач, російський дисидент Андрій Миронов. Внаслідок того ж інциденту французький репортер Вільям Руґелон зазнав поранень, згодом він став головним свідком обвинувачення.

29 вересня суд в Італії взявся за апеляцію у справі Марківа. 3 листопада Апеляційний суд Мілана виправдав Марківа, а вже 4 листопада він повернувся в Україну.

Наразі Марків продовжив свою службу у Нацгвардії України.



Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны