На учасника акції під ОП поліція склала протокол за "фейкові військові нагороди"
На учасника акції під ОП поліція склала протокол за "фейкові військові нагороди"

На учасника акції під ОП поліція склала протокол за "фейкові військові нагороди"

Правоохоронці склали адміністративний протокол за незаконні дії щодо державних нагород на учасника подій під Офісом президента 20 березня Влада Сорда (справжнє ім'я – Владислав Стафійчук, – ред.), передає "5 канал".

Зазначається, що йдеться про орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Його ексвійськовий показав в етері телеканалу "1+1". У відповідь колишній куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник заявив, що нагорода фальшива або чужа. В Офісі президента ж повідомили, що Сорд ніяких нагород не має. Сам Влад Сорд підозрює, що він міг стати жертвою корупційної схеми роздачі нагород у Міноборони. Під час обшуків у нього в помешканні заявив, що сам зацікавлений розібратися, хто і для чого втягнув його у скандал.

"Якщо він зараз покаже орден і номер. Номер в студію. Зараз ми його перевіримо по реєстру. Влада нема ні в одному реєстрі", – зазначив колишній куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник.

Сам ветеран АТО Владислав Стафійчук наголошує: "я був у багатьох місцях, гарячих точках. Це можна підтвердити, і вигадувати ще щось мені нема сенсу. Я єдине, про що шкодую, що не був у аеропорту, коли загинув мій найкращий друг. Я ніде прямо не казав, що мені особисто вручали. Це так сказали хлопці, з якими я лежав. Він здався схожим. Це був якийсь посадовець".

Нагадаємо, під стінами Офісу президента активісти збиралися 20 березня – у День народження засудженого Сергія Стерненка. На Банковій палили фаєри та кидали петарди. Піротехніка потрапила всередину будівлі. Також були розбиті шибки у вхідних дверях і стіни, розмальовані фарбою. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що акцію на Банковій не планували як мирну.  Одного протестувальника – письменника й АТОвця Владислава Стафійчука (відомого під псевдонімом Влад Сорд) відправили під цілодобовий домашній арешт.

Источник материала
loader
loader