19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дані розвідки: "Росія готується до вторгнення вглиб України"
Дані розвідки: "Росія готується до вторгнення вглиб України"

Дані розвідки: "Росія готується до вторгнення вглиб України"

Головне управління розвідки Міністерсва оборони попереджає, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Головне управління розвідки Міністерсва оборони повідомляє, що за інформацією ГУР МО України, Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, розширення російської військової присутності на території так званих ДНР та ЛНР за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ, мотивуючи це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян (насправді – громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ). 


Всі новини України та світу в нашому Telegram!

Спроба просування російських військ

"Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України", - йдеться в повідомленні.

Російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та "миротворчих" заходів РФ у відповідь.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

28 батальйонних тактичних груп

Як повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому пленарному засіданні ВР, вздовж державного кордону України та тимчасово окупованих територій України і АР Крим утримується 28 батальйонних тактичних груп противника, а саме в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. 


Раніше MY.UA повідомляв і інші новини зі сходу України онлайн.

"Але останнім часом з різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять за зимовий період навчання, підтримання бойової готовності та загальної бойової готовності до майбутніх спільних стратегічних навчань "Запад-2021" ЗС РФ здійснюють поступове нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а саме у Брянській, Воронезькій областях та АР Крим", - сказав він. 

Також ми повідомляли, що Росія пропонує заборонити Збройним силам України відкривати вогонь без узгодження.

Всі новини зі Сходу - у нашому Viber!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны