Локдаун і після 16 квітня: до чого готуватися киянам
Локдаун і після 16 квітня: до чого готуватися киянам

Локдаун і після 16 квітня: до чого готуватися киянам

Епідемія коронавірусу набирає обертів і, у зв'язку з цим, вже з 5 квітня в Києві буде введений жорсткий локдаун.

Триватиме він, попередньо, до 16 квітня.

Однак заступник голови КМДА Валентин Мондриївський в ефірі Громадського радіо вже заявив, що в Київській міській державній адміністрації не виключають, що карантин у Києві можуть продовжити після 16 квітня. Причина: ситуація із захворюваністю коронавірусом може не покращитися.

Локдаун можуть продовжити

"Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація із захворюваністю, але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня (враховуючи обмеження, введені тиждень тому у столиці) вже почнуть давати результати, і ми матимемо позитивну динаміку у середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності й зможемо розглядати варіант послаблення обмежень", - сказав він.

Складна ситуація в лікарнях

При цьому Мондриївський додав, що влада розуміє, як негативно обмеження впливають на економіку та бізнес, але карантин наразі необхідний, адже ситуація у лікарнях складна.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

"Подібні рішення — щодо посилення карантину — зараз приймаються на рівні багатьох країн, аби знизити кількість захворювань та навантаженість на медичну систему", - підсумував заступник голови КМДА.

Що закриють з 5 квітня

Раніше мер Києва Віталій Кличко оголосив, що з понеділка вводяться жорсткі карантинні обмеження в столиці України.

Всі новини України, новини коронавірусу в нашому Telegram!

З понеділка у Києві:

– будуть закриті всі школи та дитячі садки;

– весь громадський транспорт (наземний і метро) буде працювати за спецперепустками – перевозити виключно працівників підприємств критичної інфраструктури.

А вже з сьогоднішнього дня, 1 квітня, припинена робота продуктових ярмарків. Заклади громадського харчування продовжують працювати тільки на винос чи доставку.

Киян відправлять на "удальонку" або у відпустки 

За словами Кличка, керівники підприємств повинні відправити працівників на дистанційний режим роботи або, можливо, надати відпустку.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що влада збирається ввести новий вид допомоги українцям, які перехворіли на коронавірус.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом