Ціни на газ, пенсії, призов і інше: що змінилося для українців з 1 квітня
Ціни на газ, пенсії, призов і інше: що змінилося для українців з 1 квітня

Ціни на газ, пенсії, призов і інше: що змінилося для українців з 1 квітня

В Україні з 1 квітня 2021 року очікується ряд змін і нововведень.

Портал MY.UA зібрав інформацію про важливі зміни, які чекають на українців з другого місяця весни.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Підвищення пенсій

З 1 квітня 2021 року розпочинається перерахунок виплат для  працюючих пенсіонерів. Перерахунок торкнеться близько 2 мільйонів українців. Усе відбудеться, згідно з Законом Про обов’язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до нього, індексація стосуватиметься тих пенсіонерів, яким була призначена пенсія (або перерахована) два роки тому – до 1 квітня 2019 року. Чи зросте пенсія для кожного конкретного пенсіонера, буде визначатися в індивідуальному порядку. На великі суми, звісно, надіятися не варто. За розрахунками, надбавка може становити в середньому 2% від розміру пенсії. Наприклад, якщо пенсіонер отримує виплату в розмірі 6 тисяч гривень, то надбавка після перерахунку становитиме 120 гривень.

Нові ціни на газ

Ціна одного кубічного метра газу у квітні коливатиметься від 6.70 грн до 8.85 грн.  Різні постачальники природного газу встановлюють різні ціни блакитного палива. Найдешевша ціна буде у ТОВ «Мегаватт Енерго Сервісна компанія» - 6.70 грн за кубометр. Найбільшу ціну встановили у ТОВ «Азовгаз» - 8.85 грн. Багато газопостачальних компаній встановили ціну, яка дорівнює встановленій урядом – 6.99 грн. Продаватимуть газ за такою ціною 33 українські компанії.  Ціну, яка сягає навіть майже 9 грн, встановили 17 газопостачальників. Газ від 8 грн будуть продавати у ТОВ «Чернівецька обласна енергопостачальна компанія», ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» та ціновий «антилідер» ТОВ «Азовгаз».

Весняний призов

З четверга, 1 квітня, в Україні розпочато призов на строкову військову службу. З цього дня починають працювати комісії з призову. Призов розпочато відповідно до указу президента України Володимира Зеленського від 24 лютого 2021 року. Призовники не будуть служити на Донбасі. Що стосується військовослужбовців, які виконують свій обов’язок, то протягом квітня-липня та жовтня-грудня 2021 року буде відбуватися звільнення в запас  для тих, хто відслужив встановлений термін. У січні 2022 року будуть звільнені військові, які розпочали службу в липні 2020 року. Це пов’язано із поширенням на території України пандемії коронавірусу.

Слідкуйте за нами у Viber!

Пологи

Від 1 квітня за пологи платить НСЗУ, а не пацієнтка. На пологи підвищується тариф – 10 382 грн. У цю суму входять фізіологічні пологи і кесарів розтин, ліки, палата, медична допомога у критичних станах. А якщо у лікарні спробують вимагати гроші на будь-що зі стандартного пакета послуг, втратять контракт. Також зміниться сума на медичну допомогу новонародженим. Зокрема, на догляд за недоношеними немовлятам вагою до півтора кілограма сума збільшиться до 130 тисяч. За новонародженим з вагою понад півтора кілограма – до 25 тисяч.

Отримання водійських прав

Українські водії в квітні будуть здавати на посвідчення за новими правилами.  Серед змін, зокрема нові екзаменаційні білети. Усі зміни будуть також внесені в онлайн-тренажер для перевірки знань Правил дорожнього руху, що розміщений на сайті відомства. Оновлена теоретична частина іспиту містить низку нових та цікавих дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії, і це допоможе новачкам оперативніше ухвалювати правильні рішення за кермом авто. 

Всі новини України та світу в нашому Telegram!

Источник материала
Поделиться сюжетом