США привели війська у максимальну боєготовність через загострення на Донбасі — американські ЗМІ
США привели війська у максимальну боєготовність через загострення на Донбасі — американські ЗМІ

США привели війська у максимальну боєготовність через загострення на Донбасі — американські ЗМІ

Європейське командування збройних сил США (EUCOM) привело в максимальний рівень боєготовності свої війська через загострення на Донбасі.

Про це інформує Politico і New York Times.

"Європейське командування США підвищило статус своєї бойової готовності до найвищого рівня після відновлення боїв між підтриманими Росією сепаратистами та українськими солдатами в Донецькій області на сході України", — зазначають у Politico.

У відповідь на розгортання російських військ рівень спостереження EUCOM був підвищений з "можливої кризи" до "потенційно неминучої кризи".

У виданні наголосили, що російські війська почали нарощувати військову техніку вздовж кордон.

Генерал Глен ВанХерк, глава Північного командування США, вважає, що нещодавній акт російської агресії свідчить на зусилля Москви відновити свій вплив на світовій арені.

У New York Times зазначають, що смерть українських солдатів, а також скупчення російських сил на кордоні привернули увагу вищих чиновників у Європі та Вашингтоні.

"Деякі чиновники вважають, що Росія просто брязкає зброєю і не прагне відновити свій наступ. Інші більш стурбовані, вважаючи, що наміри Путіна незрозумілі, і що операція, призначена для випробування нового президента (Джо Байдена — Ред.), може швидко перерости у щось більш зловісне", — йдеться в повідомленні.

Американські чиновники у розмові з журналістами NYT заявили, що останнє насильство на сході України та скупчення військ цілком можуть стати способом для Москви виміряти прихильність адміністрації Байдена до України.

Росія має "нульовий інтерес" до встановлення реального миру для України і хоче зберегти країну якомога дестабілізованішою, вважає генерал Ходжес, який зараз працює в Центрі аналізу європейської політики.

Нагадаємо, що США обговорюють ескалацію агресії РФ на Донбасі зі своїми союзникам в НАТО. Очільник Держдепу Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон занепокоєний загостренням агресії РФ на Донбасі.

Відео Новини України: на тлі загострення на фронті голова Європейської Ради відвідає Донбас

Візит на фронт. Голова Європейської Ради Шарль Мішель сьогодні прибуде до України і разом із президентом Зеленським планує відвідати Донбас. Візит відбудеться на тлі серйозного загострення на фронті. Майже півтора десятка загиблих, зокрема і цивільна людина, кілька десятків поранених українських бійців - це лише від початку цього року. Перед візитом Шарль Мішель заявляв: його приїзд має стати знаком підтримки Європейським Союзом суверенітету та територіальної цілісності України.    

Новини України: на тлі загострення на фронті голова Європейської Ради відвідає Донбас
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
loader
loader