Вітренко заробив у "Нафтогазі" космічні суми: українці таких грошей зроду не бачили
Вітренко заробив у "Нафтогазі" космічні суми: українці таких грошей зроду не бачили

Вітренко заробив у "Нафтогазі" космічні суми: українці таких грошей зроду не бачили

Юрій Вітренко, який тимчасово виконує обов’язки міністра енергетики України, 31 березня подав свіжу декларацію про доходи. Про таку зарплату, яку Вітренко отримував у «Нафтогазі», українці можуть тільки мріяти.

Юрій Вітренко, працюючи у компанії «Нафтогаз», отримував за місяць 24 мільйони гривень. Відзначимо, що у «Нафтогазі» Вітренко давно. Спершу працював там радником (штатним та позаштатним). У 2018 році його призначили виконавчим директором у компанії. Скоротили Вітренка в 2020 році, однак свої мільйони він заробити встиг.

Загалом за минулий рік Юрій Вітренко задекларував дохід у сумі 288.316 мільйона гривень. Крім цього, Вітренко на рахунках у банках має майже три мільйони доларів.

У «Нафтогазі» пан Юрій отримував щомісячно майже 24 мільйони гривень. Таку суму більшість українці не зароблять і за все життя. У цілому за рік компанія НАК «Нафтогаз України» витратила на Вітренка 284 мільйони 637 тисяч 567 гривень. Однак це не весь дохід тимчасового міністра. Зарплату він отримував також в «Укрнафті», там Вітренко став очільником наглядової ради. Компанія виплатила йому за рік 1 мільйон 407 тисяч 438 гривень.

Всі новини України та новини політики та суспільства - в нашому Telegram!

Також Юрій Вітренко на процентах «Ощадбанку» збагатився на 1 мільйон 85 тисяч 175 гривень. Зарплата в Міністерстві енергетики навіть поруч не стояла із заробітком Вітренка в «Нафтогазі». Так, у Міненерго пан Юрій отримав всього 15.8 тисячі гривень.

Статки дружини

Дружина Вітренка Ірина також має чималі статки. Вона задекларувала майже 42 тисячі фунтів стерлінгів на банківських рахунках, більш ніж 200 тисяч євро та майже 4 тисячі доларів. Дружина міністра має готівку: 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро.

Нерухомість

Вітренко має квартиру в Києві, його дружина – дві квартири. Вони також орендують квартиру в Німеччині та нежитлове приміщення в столиці.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що через дії Вітренка Зеленський може забути про другий президентський термін.

Також портал MY.UA писав, що  Вітренко вправно "пожонглював" тарифами на газ.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом