Трагедія в небі: розбився військовий гелікоптер з людьми
Трагедія в небі: розбився військовий гелікоптер з людьми

Трагедія в небі: розбився військовий гелікоптер з людьми

Все сталося в південній афганській провінції Хельманд, коли тут впав гелікоптер. За попередніми даними, загинули три людини.

Як повідомляє сайт TOLO News, серед загиблих були двоє місцевих поліцейських і один військовий.

Все сталося в середу ввечері, 31 березня. Це підтвердив навіть голова провінційної ради Аттолли Афгана.

Причина аварії

За попередніми даними відомо, що причиною аварії з гелікоптером, став якийсь технічний дефект даного літального апарату. Втім, все це мають з'ясувати слідчі з силових органів Афганістану, які і оголосять остаточний вердикт.

У свою чергу в терористичній організації «Талібан» кажуть, що це вони збили гелікоптер з військовими і поліцейськими в Афганістані. Але в міністерстві оборони Афганістану запевняють, що ніхто гелікоптер не збивав, а впав він через технічну несправність.

Подібний випадок

В афганській провінції Вардак розбився військовий гелікоптер Мі-17, в результаті чого загинули 9 військовослужбовців, включно з пілотом. Інцидент стався, коли чотири гелікоптери доставляли спецназівців, обладнання та продукти харчування в Бехсуд. «Під час посадки один з гелікоптерів був розстріляний і збитий незаконними озброєними людьми», - сказали джерела.

Приєднуйтесь до нас у Twitter, а також читайте інші новини світу в Flipboard!

Конфлікти в Афганістані

Варто додати, що конфлікти в Афганістані відбуваються останні кілька десятків років. Наприклад, з 2001 року, коли до Афганістану увійшли міжнародні військові сили, щоб придушити терористичний рух «Талібан». Це тривало цілих 13 років, до 2014 року. До цього таліби контролювали велику частину країни Афганістан. Вже в 2013 році міжнародні сили вирішили передати контроль за безпекою місцевим силовим органам.

Офіційно вважалося, що війна в Афганістані закінчилася. Але насправді війна тривала. В цих кровопролитних боях загинули тисячі солдат з боку сил коаліції, а також тисячі талібів. Поки ж мир в Афганістані так і не настав, адже регулярно фіксуються різні вибухи навіть у житлових кварталах афганських міст.

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що корабель Starship SN11 Ілона Маска вибухнув під час випробувань.

Наша стрічка новин - Telegram і Viber!

Источник материала
Поделиться сюжетом