5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Міноборони США заявили про готовність допомогти Україні протистояти РФ
У Міноборони США заявили про готовність допомогти Україні протистояти РФ

У Міноборони США заявили про готовність допомогти Україні протистояти РФ

У Сполучених Штатах заявили про готовність надати підтримку Україні, якщо Росія перейде до ескалації військових дій.

Згідно з інформацією прес-служби Міноборони України, відповідну заяву зробив глава американського оборонного Міністерства Ллойд Остін, розмовляючи по телефону з українським колегою Андрієм Тараном.

Детальніше про заяву глави Міноборони США

Так, згідно з текстом повідомлення прес-служби українського відомства, Ллойд Остін заявив, що США стурбовані останніми новинами про дії РФ. Так, політик запевнив українського главу Міноборони, що Америка готова надати підтримку Україні у зв'язку з тим, що Росія продовжує агресію на території Донбасу і Криму.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram і Viber!

Ллойд також заявив, що якщо продовжиться ескалація агресивних дій РФ, то США не будуть сприяти Україні і не дозволять Росії реалізувати свої агресивні цілі по відношенню до нашої держави.

Які висновки зробив Андрій Таран з розмови з Ллойдом Остіном

У свою чергу, від українського міністра оборони Ллойд дізнався про те, якою є поточна військово-політична ситуація на розмежувальній лінії з окупованою територією Донеччини і Луганщини, а також - на території Криму і по периметру українського держкордону.

Окремо він зупинився на подіях 26-го березня, біля Шумів. Керівник Міноборони заявив про системну ескалацію ситуації з безпекою в районі проведення ООС і про небажання РФ піти на введення режиму припинення вогню.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

За словами українського міністра, він зробив висновок про динамічний розвиток стратегічного діалогу між керівниками оборонних міністерств України і Америки. Він зазначив, що американськими партнерами активно ініціюється здійснення контактів, висловлюється щира тривога у зв'язку з тим, що Росія загострює ситуацію в Україні.

Таран висловив думку, що своїм дзвінком американський колега продемонстрував проактивну позицію США у підтримці України як суверенної держави.

Телефонна розмова двох глав оборонних міністерств відбулася в четвер, 1 квітня.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про те, що російська сторона відкинула пропозицію про підтримку спільної заяви щодо повернення до режиму "тиші" у зоні бойових дій.

Також ми повідомляли, що Росія пропонує заборонити Збройним силам України відкривати вогонь без узгодження.

Источник материала
Поделиться сюжетом