ТКГ може екстрено зібратися через загострення на Донбасі і стягування російських військ до кордону України
ТКГ може екстрено зібратися через загострення на Донбасі і стягування російських військ до кордону України

ТКГ може екстрено зібратися через загострення на Донбасі і стягування російських військ до кордону України

Українська делегація у Тристоронній контактній групі (ТКГ) ініціює термінове позачергове засідання через загострення на Донбасі. Зокрема, причиною є те, що після останнього засідання бойовики продовжують обстрілюватипозиції ООС і те, що російські війська нарощують свою присутність біля кордону з Україною.

Про це йдеться у повідомленні української делегації в ТКГ 6 квітня.

Як зазначається, від минулого засідання, яке було 30 березня, окупанти поранили мирного жителя, від їхніх куль загинули троє українських військових, ще четверо бійців отримали бойові поранення і травми.

"Ці грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України і войовничої риторики представників ТОРДЛОУ викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України та міжнародних партнерів", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук закликав керівництво ОБСЄ підтримати ініціативу України щодо скликання екстреної зустрічі ТКГ. Планується, що на ній будуть обговорювати заходи щодо негайного відновлення режиму припинення вогню, про який домовилися ще влітку 2020 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українська делегація в Тристоронній контактній групі після завершення карантинних обмежень не повернеться до Мінська на переговори щодо Донбасу. Україна шукатиме інший майданчик для переговорів, адже Білорусь перебуває під російським впливом. 

Читайте також:

  • Обстріли бойовиків: назвалиімена та показали фото двох загиблих українських військових 
  • Велика Британія занепокоєна активізацією агресії РФ щодо України - Джонсон 
  • США занепокоєніпересуванням військ РФ на кордоні з Україною: "Ми стоїмо на боці Києва" 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Відео Новини з фронту: на Донбасі двоє українських військових отримали смертельні поранення

Втрати на фронті. Двоє українських воїнів загинули. Напередодні увечері ворог із великокаліберних кулеметів обстріляв позиції збройних сил поблизу Авдіївки. Боєць отримав кульове поранення. Його евакуювали до шпиталю, але лікарі врятувати життя воїна не змогли. Через кілька годин смертельне кульове поранення отримав український військовий вже в Луганській області.  

Новини з фронту: на Донбасі двоє українських військових отримали смертельні поранення
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader