Зеленський заявив, що НАТО може зупинити війну на Донбасі і стати сигналом для РФ
Зеленський заявив, що НАТО може зупинити війну на Донбасі і стати сигналом для РФ

Зеленський заявив, що НАТО може зупинити війну на Донбасі і стати сигналом для РФ

Для України членство в НАТО важливе, бо це може зупинити війну на Донбасі. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час розмови з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомила пресслужба Офісу глави держави. 

За його словами, для України найбільш актуальним залишається можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі. "Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. Плану дій щодо членства стане справжнім сигналом для РФ", – сказав Зеленський.

Він також проінформував генсека про стягування війсь РФ до українских кордонів та загострення ситуації на Сході України. Зокрема, щодо порушення перемир'я та збільшення кількості загиблих українських військовослужбовців. 

Зеленський також закликав країни, які є членами НАТО, зриділити увагу питанням безпеки в Чорному морі. Така постійна присутність ( у Чорноморському регіоні - Ред.) має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству", – заявив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. 

Тим часом Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України.

Відео Новини з фронту: російська сторона відмовилася від запровадження режиму "повної тиші"

Перемир'я не буде. Росія відкинула пропозицію про всеосяжне припинення вогню на Донбасі. Запровадити режим "повної тиші" від опівночі 1 квітня пропонували на засіданні Тристоронньої контактної групи і делегати від України, і переговорники з ОБСЄ. Однак російська сторона відмовилася. Війна на Донбасі знову перейшла в гарячу стадію 26 березня, після мінометного обстрілу російськими збройними формуваннями позицій українських військ.  

Новини з фронту: російська сторона відмовилася від запровадження режиму "повної тиші"
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader