Зеленський подякував Трюдо: Канада завжди з Україною
Зеленський подякував Трюдо: Канада завжди з Україною

Зеленський подякував Трюдо: Канада завжди з Україною

Президент Володимир Зеленський розраховує на підтримку Канади в отриманні Плану дій щодо членства в НАТО та чекає на участь прем’єр-міністра Джастіна Трюдо на саміті Кримської платформи.

Про це президент України написав у Твіттері.

Раді бачити Вас на наших каналах в Telegram і Viber!

"Дякую тобі, Джастін Трюдо, що у складні часи Канада завжди поруч з Україною. Сприяння Канади в отриманні Плану дій щодо членства в НАТО буде важливим сигналом підтримки з боку справжніх друзів. Буду радий вітати на саміті Кримської платформи 23 серпня", - написав Зеленський.

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Довідка. Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Ситуація на Донбасі 

Зеленський і Трюдо під час телефонної розмови обговорили загострення ситуації на Донбасі.

Так, Зеленський поінформував прем'єр-міністра Канади про постійні порушення режиму припинення вогню на Донбасі, що призводять до зростання втрат серед українських військових, а також про підвищення військової загрози для України з боку Росії.

Читайте актуальні новини на нашому каналі у Twitter!

"За час перемир’я, з 27 липня минулого року, через обстріли на Донбасі загинули 28 воїнів. З них 24 – цього року. Лише з 26 березня ми втратили вісьмох наших військових. Кожен день війни коштує нам життів сміливих, патріотичних людей, які мають будувати майбутнє України", - сказав він.

Тиск на РФ 

Зеленський також наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску на Росію, щоб запобігти подальшій ескалації.

Крім того, глава Української держави подякував за співпрацю в межах Канадської військової тренувальної місії UNIFIER та запропонував розглянути можливість розширення програми тренувань для Збройних сил України, зокрема збільшення кількості канадських військових інструкторів в Україні.

Раніше MY.UA повідомляв й інші новини про політиків.

Нагадаємо, ми повідомляли, що президенти України й США Володимир Зеленський і Джо Байден провели у п’ятницю, 2 квітня, телефонну розмову.

Источник материала
Поделиться сюжетом