"Україна не хоче війни": Кулеба пояснив, за якої умови військові ООС можуть відкрити вогонь на Донбасі
"Україна не хоче війни": Кулеба пояснив, за якої умови військові ООС можуть відкрити вогонь на Донбасі

"Україна не хоче війни": Кулеба пояснив, за якої умови військові ООС можуть відкрити вогонь на Донбасі

На Донбасі попри провокації російських бойовиків військові Збройних сил України дотримуватимуться режиму припинення вогню до останнього. Відкрити вогонь вони можуть тільки в разі загрози або атаки з боку противника. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю французькій газеті Liberation.

Кулеба наголосив, що Україна не хоче війни і не прагне до ескалації. А тому офіційний Київ підтримує лише політичне і дипломатичне вирішення конфлікту.

"Я хочу бути абсолютно чітким: Україна не хоче війни. Ми не прагнемо до ескалації, ми віддані політичному і дипломатичному вирішенню цього конфлікту. Ми будемо відкривати вогонь тільки в тому випадку, якщо є загроза нашим військам на землі або якщо вони будуть атаковані", - наголосив Дмитро Кулеба.

Голова МЗС відзначив домовленість про всеосяжне припинення вогню від липня 2020 року, яке, з його слів, працювало до грудня добре, але потім "у Москві щось змінилося".

"Що стосується нас, то жодного підкріплення з метою переходу в наступ ми не здійснюємо, крім звичайних військових ротацій. Але якщо один з наших убитий, ми маємо право захищатися", - підсумував Кулеба.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: НАТО, США та Британія засуджують дії Кремля на Донбасі

Про стягнення російських сил до українського кордону президент України поговорив з прем'єром Великої Британії, закликавши посилити тиск на Кремль. Борис Джонсон запевнив Зеленського, що Лондон незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Своєю чергою речник державного департаменту Сполучених Штатів закликав Росію утриматися від ескалації насильства, підкресливши, що Штати пильно стежать за переміщеннями військ. А речник НАТО заявив, що Кремль зриває перемир'я своїми діями, дестабілізуючи ситуацію.  

Новини України: НАТО, США та Британія засуджують дії Кремля на Донбасі
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader