Кулеба запевнив Молдову, що Україна не причетна до викрадення судді Чауса
Кулеба запевнив Молдову, що Україна не причетна до викрадення судді Чауса

Кулеба запевнив Молдову, що Україна не причетна до викрадення судді Чауса

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевняє, що Україна не причетна до викрадення судді Миколи Чауса, який перебував у Молдові.

У цьому глава МЗС запевнив свого молдовського колегу Ауреліу Чокоя.

За словами Кулеби, вітчизняні правоохоронці очікували, що суд у Кишиневі відмовить Чаусу у наданні політичного притулку, і екссуддю екстрадують до України.

"Україна не причетна до нинішньої ситуації з Миколою Чаусом, а для встановлення усіх її обставин, зокрема місця перебування колишнього судді, пропонує Молдові створити спільну робочу групу", — наголосив український міністр.

Кулеба переконаний, що цю ситуацію намагаються використати на свою користь сили, які "хочуть зірвати позитивний для обох країн розвиток відносин, зміцнення європейських перспектив України і Молдови".

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що у Молдові в Кишиневі викрали українського екссуддю Миколу Чауcа, справа якого в Україні тягнеться від 2016 року. Його звинувачують у хабарництві.

Президентка Молдови Мая Санду вже доручила якнайшвидше провести розслідування цієї справи. Своєю чергою глава МВС Молдови Павел Войку заявив, що Чауса викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.

Про те, що колишнього суддю викрали українські спецслужби, заявив адвокат Чауса. Однак СБУ не коментує це питання.

Відео ТСН покаже ексклюзивні подробиці викрадення скандального екссудді Миколи Чауса

Викрали і можливо вже привезли на Батьківщину - в Україну. Це про скандального екссуддю Миколу Чауса, який п'ять років тому втік у Молдову, ховаючись від українського правосуддя. В молдовському МВС заявили: Чауса викрали під час прогулянки. Одного з підозрюваних у нападі затримали. А от решта перетнули український кордон. Ексклюзивні подробиці викрадення служителя Феміди, а також інтерв'ю з молдовським адвокатом Чауса – дивіться тільки в ТСН.  

ТСН покаже ексклюзивні подробиці викрадення скандального екссудді Миколи Чауса
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
loader
loader