Сьогодні суд обере запобіжний захід голові КСУ Тупицькому
Сьогодні суд обере запобіжний захід голові КСУ Тупицькому

Сьогодні суд обере запобіжний захід голові КСУ Тупицькому

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Печерський районний суд Києва переніс на 7 квітня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому через його неявку. Про це повідомляє УНН.

Деталі

В Офісі генерального прокурора зазначили, що голова КСУ Олександр Тупицький не з’явився на засідання 2 квітня обрання йому запобіжного заходу, і це стало підставою перенести розгляд питання.

Засідання відбудеться о 10:00 7 квітня.

Доповнення

Офіс Генерального прокурора наполягає на застосуванні до Олександра Тупицького запобіжного заходу у вигляді застави у понад 45 тис. грн.

У суботу, 27 березня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 124/2021, яким скасував укази ще часів Януковича про призначення суддями Конституційного Суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Раніше Президент відсторонив Тупицького від посади судді КСУ.

Перед цим в ОГП вказували, що Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка (ст. 386 та ч.2 ст. 384 КК України) — й надіслав клопотання Президенту України Володимиру Зеленському щодо відсторонення Тупицького з посади голови КСУ.

А ще наприкінці жовтня ДБР розпочало провадження щодо голови КСУ Тупицького.

Це сталося на тлі того, як 27 жовтня Конституційний Суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Теги по теме
Суд Конституционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом