На Донбасі загинув український морпіх, ворог поцілив хлопцю в голову
На Донбасі загинув український морпіх, ворог поцілив хлопцю в голову

На Донбасі загинув український морпіх, ворог поцілив хлопцю в голову

Від початку доби російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець отримав смертельні поранення.

Про це повідомляє пресслужба штабу операції Об'єднаних сил.

"Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню. З початку цієї доби зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 9 по позиціях українських захисників та 2 обстріли цивільної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Так, неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту Широкине ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське - зі станкових протитанкових гранатометів.

Також повідомляється, що в районі населеного пункту Водяне противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям", - поінформували в штабі.

Денис Юшко
Фото: mk.gov.ua

Це Денис Юшко із Новобогданівки на Миколаївщині - дані про нього та світлину оприлюднили на Facebook-сторінці Миколаївської облдержадміністрації. Морпіху було 22 роки. Ворог поцілив хлопцю в голову. Відомо, що Денис - сирота, із близьких родичів в нього був лише дідусь.

Про це 8 квітня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На тлі загострення ситуації на Донбасі - передову відвідав президент України. Володимир Зеленський зустрівся із військовими. Подякував українським захисникам за службу та вручив їм державні нагороди. Усі разом вшанували пам'ять загиблих бійців. Лишень цього місяця на передовій загинуло семеро наших військових. 

"Є дійсно загострення ситуації на Донбасі, це бачать усі – бійці, головнокомандуючі, командири, що працюють по нашим хлопцям снайпери. Проїжджаємо по всім ділянкам, де від початку року найбільша ескалація. 26 смертей, 26 загиблих. Військові роблять все, щоб захищати державу й утримувати режим припинення вогню. Очевидно, що коли б’ють по наших бійцях і є загиблі, всі розуміють, що армія відповідає", – зазначив Зеленський.

За інформацією ТСН - серед тих, хто сьогодні отримав нагороду - Світлана Земліна. Це медсестра, яка 26-го березня героїчно витягла поранених бійців під час ворожого обстрілу під Шумами. Тодізагинули четверо наших воїнів, ще двох - окупанти поранили. Одразу після того бою дівчину представили до ордену Богдана Хмельницького 3-го ступеню.

Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader