Український винахідник підкорив світ неймовірним пристосуванням
Український винахідник підкорив світ неймовірним пристосуванням

Український винахідник підкорив світ неймовірним пристосуванням

В 2021 році Україна вперше взяла участь у Міжнародній виставці інновацій у Женеві. Українські винахідники одразу завоювали перші місця.

10-14 березня відбулася Міжнародна виставка інновацій у Женеві. Цього року участь у ній взяли 25 країн світу.

Українці Сергій Лисін та Станіслав Скоробогатов завоювали перше та друге місце.

Новини світу технологій шукайте на агрегаторі MY.UA.

Про цю подію повідомила прес-служба Малої академії наук України на сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Є такі речі, якими можна насолоджуватись вічно!», - написали в пості.

Є такі речі, якими можна насолоджуватись вічно! Наприклад, як українці отримують нагороди на міжнародних...

Опубликовано Мала академія наук України Четверг, 25 марта 2021 г.
Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Що винайшли українці

Пристрій, який рахує калорії у страві, винайдений українцем Сергієм Лисіним, отримав золоту медаль на міжнародній виставці інновацій у Женеві.

Свій винахід хлопець назвав «Nutis». Він складається з самих окулярів, накладок на них та спеціального мобільного додатку.

Система працює дуже просто. Потрібно подивитися на їжу через накладки, сфотографувати її. Далі інформація потрапляє на сервер, де і відбуваються розрахунки. Результати приходять в додаток на смартфоні.

Також керувати процесом можна за допомогою голосових команд.

У систему вбудований трекер, який може слідкувати за руховою активністю людини. Можна надати доступ до даних особистому тренеру і він зможе віддалено слідкувати за підопічним.

Цікавим пристрій буде і для тих, хто стежить за фігурою, і для тих, хто має серйозні хвороби. З його допомогою можна контролювати добовий раціон – які продукти та скільки було з’їдено, що з продуктів варто виключити з раціону діабетикам чи алергікам.

Пристрій може рахувати отримані калорії та витрачені протягом дня. Можна з допомогою «Nutis» рахувати кількість випитої води та навіть шукати рецепти страв у інтернеті.

Над проектом Сергій почав працювати ще коли навчався у школі. Спочатку це була його розробка для участі у конкурсі Малої академії наук. Зараз він навчається в Нідерландах та активно популяризує свої окуляри.

Срібну медаль виставки здобув Станіслав Скоробогатов. Він запропонував механізм використання елемента Пельтьє для одержання додаткового джерела живлення в гібридних автомобілях.

Таким чином завдяки наявності додаткового джерела енергії можна економити паливо.

Чим цікава Україна в науковому світі

Україна входить до 5-ки країн світу за кількістю людей, що мають вищу освіту. Українці є однією з найосвіченіших націй на планеті та зробили неабиякий внесок у світові скарбницю винаходів, що змінили світ на краще.

Так, Ігор Сікорський створив перший у світі гелікоптер у 1908 році. Двоє українських аптекарів зі Львова Ян Зех та Ігнатій Лукасевич винайшли гасову лампу, що стала вагомою інновацією.

Перший політ у космос не був би можливим без участі українського конструктора Сергія Корольова. Український механік-винахідник Йосип Тимченко є творцем першого у світі кіноапарату. За 14 років до винаходу Рентгена українець Іван Пулюй створив спеціальну трубку та досліджував х-промені.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що школяр із Західної України винайшов генератор-устілку.

Останні новини технологій можна знайти на MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом