Президент Зеленський приїхав на Донбас на тлі загострення на передовій
Президент Зеленський приїхав на Донбас на тлі загострення на передовій

Президент Зеленський приїхав на Донбас на тлі загострення на передовій

Президент України Володимир Зеленський, який перебував із робочим візитом у Катарі, поїхав 8 квітня на Донбас. Глава держави має намір відвідати передові позиції, де останнім часом систематично порушується режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Також у межах робочої поїздки на Донбас Зеленський зустрінеться поспілкується з військовими, які захищають Україну від ворога на передовій.

"Глава держави відвідає передові позиції, де останнім часом систематично порушується режим всеосяжного та сталого припинення вогню і де внаслідок ворожих обстрілів загинули та були поранені українські захисники. Володимир Зеленський їде на Донбас як Верховний Головнокомандувач, щоб поспілкуватися з військовими та підтримати бойовий дух захисників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що для України членство в НАТОважливе, бо це може зупинити війну на Донбасі. 

А голова МЗС Дмитро Кулеба сказав, що на Донбасі попри провокації російських бойовиків військові Збройних сил України дотримуватимуться режиму припинення вогню до останнього. Відкрити вогонь вони можуть тільки в разі загрози або атаки з боку противника.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: НАТО, США та Британія засуджують дії Кремля на Донбасі

Про стягнення російських сил до українського кордону президент України поговорив з прем'єром Великої Британії, закликавши посилити тиск на Кремль. Борис Джонсон запевнив Зеленського, що Лондон незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Своєю чергою речник державного департаменту Сполучених Штатів закликав Росію утриматися від ескалації насильства, підкресливши, що Штати пильно стежать за переміщеннями військ. А речник НАТО заявив, що Кремль зриває перемир'я своїми діями, дестабілізуючи ситуацію.  

Новини України: НАТО, США та Британія засуджують дії Кремля на Донбасі
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader