Росія пригрозила "масштабною ескалацією" на Донбасі у разі вступу України до НАТО
Росія пригрозила "масштабною ескалацією" на Донбасі у разі вступу України до НАТО

Росія пригрозила "масштабною ескалацією" на Донбасі у разі вступу України до НАТО

Представнця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що вступ України до НАТО приведе до "незворотних наслідків" для української державності та масштабної ескалації на Донбасі. 

Про це вона сказала в п'ятницю, 9 квітня, на брифінгу

"Ми звернули увагу на заяви президента України Володимира Зеленського, який побував учора на Донбасі, що вступ країни до НАТО нібито призведе до закінчення конфлікту в регіоні.

Гіпотетичне отримання членства в альянсі, всупереч очікуванням Києва, не тільки не принесе мир до України, але, навпаки, призведе до масштабної ескалації ситуації на південному сході і може призвести до незворотних наслідків для української державності", - заявила Захарова. 

Нагадаємо, президент Володимир Путін поговорив телефоном з Ангелою Меркель і вкотре назвав ситуацію на Донбасі "внутрішньоукраїнською кризою". Канцлерка Німеччини своєю чергою закликала Путіна припинити нарощування військової потужності РФ біля українських кордонів. 

Литва, Латвія офіційно заявили що підтримують надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на тлі ескалації з боку Росії. Також нещодавно США та низка країн-членів НАТО — Британія, Канада, Литва й Польща — обговорили стурбованість збільшенням російської військової активності на кордоні України, а також узгодили потенційні можливості щодо підтримки України у сфері безпеки й оборони.

Відео Новини України: що президент обговорив із головою Військового комітету НАТО

Голова Військового комітету НАТО прибув до України. Стюарт Пітч зустрівся із генералітетом української армії та президентом Зеленським. Головна тема розмов - загострення на Донбасі і припинення дії режиму "тиші". Головнокомандувач збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що говорили із гостем про реформування армії та наближення її до стандартів НАТО. А Стюарт Пітч запевнив керівництво держави та військових у незмінній підтримці України Північно-Атлантичним Альянсом.  

Новини України: що президент обговорив із головою Військового комітету НАТО
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader