Обстріли бойовиків не припиняються: знову загинув військовослужбовець
Обстріли бойовиків не припиняються: знову загинув військовослужбовець

Обстріли бойовиків не припиняються: знову загинув військовослужбовець

Протягом минулої доби, 8 квітня, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню: є загиблий.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 9 квітня.

Зазначається, що 11 обстрілів були позиціях, два - це обстріли цивільної інфраструктури, одне дистанційне мінування мінами ПОМ-2 та 1 факт обладнання противником фортифікаційних споруд.

У районі оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Пісків та Водяного на Приазов'ї ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Широкине бойовики використовували великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське – станкові протитанкові гранатомети.

В районі оперативно-тактичного угруповання "Північ", збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів поблизу селища Луганське. 

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям, повідомили у штабі. 

В районі Водяного противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. "Передовими підрозділами Збройних Сил України зафіксовано проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине, а у напрямку селища Зайцеве, ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2", - йдеться у зведення.

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. 

Тим часом Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України.

Відео Новини з фронту: Зеленський відвідав передову і подякував українським захисникам

На тлі загострення ситуації на Донбасі передову відвідав Президент України. Володимир Зеленський зустрівся із військовими. Подякував українським захисникам за службу та вручив їм державні нагороди. Усі разом вшанували пам'ять загиблих бійців. Лишень цього місяця на передовій загинуло семеро наших військових. Більше про війну на Сході України

Новини з фронту: Зеленський відвідав передову і подякував українським захисникам
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader