Суд заборонив стрімити із засідання щодо Стерненка та Демчука
Суд заборонив стрімити із засідання щодо Стерненка та Демчука

Суд заборонив стрімити із засідання щодо Стерненка та Демчука

Апеляційний суд Одеси 9 квітня заборонив проводити онлайн-трансляцію засідання, на якому оскаржують запобіжні заходи активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука. Про це повідомили на сторінці Стерненка в Facebook.

Захисники клопотали про ведення онлайн-трансляції. Суддя задовольнила це клопотання частково, дозволивши журналістам проводити фото і відео-фіксацію засідання. «[Вона] не дозволила проводити стрім, оскільки вважає, що "зарано висвітлювати цю частину процесу"», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

Руслан Демчук – колишній очільник осередку «Правого сектору» у Лиманському районі Одеської області. У вироку він значиться як судимий у 2006 році за грабіж, звільнений у 2009 році умовно-достроково.  За даними Української правди, Демчук неодноразово був засуджений у 1995-2014 роках за статтями про грабіж, тяжкі тілесні ушкодження, підроблення документів.

За версією слідства, Демчук організував зустріч із потерпілим депутатом Щербичем, був за кермом автівки, на якій його відвезли у підвал, і разом зі Стерненком наносив потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

26 березня адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на вироки. 

Фото: Сергій Стерненко / Facebook

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами у нашому телеграм-каналі "Що там у ГО?". 

Якщо хочете бути в курсі головних новин про життя громадянського суспільства в Україні, підписуйтесь на нашу розсилку. Пишемо раз на тиждень і без спаму.
Теги по теме
Новости Общество Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом