В Європі вивчають можливий зв'язок між вакциною Jоhnson & Johnson та тромбозом
В Європі вивчають можливий зв'язок між вакциною Jоhnson & Johnson та тромбозом

В Європі вивчають можливий зв'язок між вакциною Jоhnson & Johnson та тромбозом

Європейський регулятор з медичних препаратів (EMA) вивчає можливі зв'язки між рідкісним виникненням тромбів і вакциною Johnson & Johnson проти коронавірусу.

Про це пише Reuters.

Наразі відомо про чотири випадки, один з яких - летальний.  Водночас в EMA кажуть, що зв'язок між вакцинацією і виникненням тромбів ще не зрозумілий. 

Тим часом в США тимчасово закрили два центри щеплення проти коронавірусу Johnson & Johnson. Також її принипили в штаті Північна Кароліна. Це вирішили після того, як можливі побічні реакції виявили у 18 осіб. Чотирьох з них госпіталізували.

Нагадаємо, у ВООЗ прокоментувализв'язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом: за їхніми словами, він можливий, але не підтверджений. Низка країн Європи призупиняє використання препарату. 

Відео "Johnson & Johnson" поставила на паузу третій етап випробування вакцини від коронавірусу

Вакцина на паузі. Компанія "Johnson & Johnson" призупинила третій етап випробування своє вакцини. А усе через невідому хворобу в одного із добровольців. Що могло спричинити погіршення стану здоров`я чоловіка – наразі з`ясовують лікарі. Й допоки не буде їхніх висновків – вакцину не роздаватимуть іншим волонтерам. Загалом, випробувати її на собі мало би уже 60 тисяч людей у восьми країнах на трьох континентах. У ВООЗ кажуть, усе ж таки є надія на те, що вакцина від коронавірусу з`явиться вже наступного року. Розповідають, наразі різні лабораторії розробляють 40 вакцин, 10 з яких вже на третьому етапі масштабних тестувань.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом