Зеленський зустрінеться з Макроном у Парижі – що обговорюватимуть
Зеленський зустрінеться з Макроном у Парижі – що обговорюватимуть

Зеленський зустрінеться з Макроном у Парижі – що обговорюватимуть

Володимир Зеленський один на один зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном. Відбудеться зустріч у Парижі наступного тижня. Про це повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю виданню "Kyiv Post", передає "5 канал". 

Лідери країн обговорять нарощування сил країни-агресорки поблизу східного кордону України. Поспілкуються і про проведення реформ. Особливо тих, що пов'язані із судовою системою.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час спільної відеоконференції з президентом Росії Володимиром Путіним закликали російського лідера сприяти стабілізації ситуації на сході України.

Як повідомляв 5.UA, українська дипломатія готує візит в Україну президента Франції Еммануеля Макрона. Планується укласти великий контракт між українським урядом і компанією Alstom про постачання електровозів. Домовленості передбачатимуть локалізацію виробництва в Україні. Окрім цього, може бути укладено контракт із розширення співробітництва з Alstom щодо будівництва швидкісних залізничних шляхів між Києвом, Львовом та Одесою.

Теги по теме
Владимир Зеленский Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом