19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Бойовики обстріляли позиції українських військових на Донбасі: є загиблий і поранений
Бойовики обстріляли позиції українських військових на Донбасі: є загиблий і поранений

Бойовики обстріляли позиції українських військових на Донбасі: є загиблий і поранений

Бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати українських військових.

Як повідомляє прес-центр ООС в Фейсбуці, лише протягом 10 квітня бойовики відразу десять разів порушували режим перемир'я.

Зокрема, вони дев'ять разів відкривали вогонь у бік Збройних сил України, а також був помічений проліт одного ворожого безпілотника над лінією розмежування.

Міномети і гранатомети

Наприклад, бойовики, яких підтримує Російська Федерація, стріляли біля населеного пункту Піщевик. Тут вони використовували міномети калібру 82 мм, які заборонені Мінськими домовленостями. Крім того, тут вони застосовували станкові протитанкові гранатомети.

Крім того, біля сіл Піски і Широкіно ворог застосовував вогнепальну зброю, а ось біля Авдіївки та Кам'янки – гранатомети різних систем.

Також вогонь по позиціях Збройних сил України вели біля села Майорське. Тут застосовували протитанкові і підствольні гранатомети.

Новини політики України і світу - в нашому Viber!

Загинув український боєць

На жаль, за минулу добу один військовослужбовець української армії загинув через прицільний вогонь супротивника зі стрілецької зброї. Командування ЗСУ вже висловило співчуття родичам загиблого українського солдата.

Крім того, один військовий з ВСУ отримав кульове поранення, але йому вчасно надали медичну допомогу, а потім відправили на лікування в госпіталь. Зараз лікарі оцінюють його стан, як середньої тяжкості.

Вогонь у відповідь 

Варто додати, що на всі обстріл українських військових вони вели вогонь у відповідь.

Всі новини України, новини зі Сходу - у нашому Telegram!

Ситуація загострюється

Останнім часом бої на Донбасі значно загострилися, адже практично кожен день Збройні сили України відчувають на собі шквальний вогонь противника. Крім того, за даними української розвідки, Російська Федерація стягує до кордонів України все більше і більше військової техніки. Причому, європейські лідери вже навіть закликали президента Росії Володимира Путіна припинити цей процес і не посилювати і без того серйозну ситуацію на кордоні. Але лідер РФ не особливо прислухається до цих закликів. Крім того, в Росії все більше нав'язується думка про те, що потрібно захищати громадян Росії, які, зокрема, знаходяться на Донбасі.

Раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях.

Також портал MY.UA писав, що в Росії відмовилися від повернення до режиму "тиші".

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом