5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Засідання ТКГ: у Росії відмовилися від повернення режиму "тиші"
Засідання ТКГ: у Росії відмовилися від повернення режиму "тиші"

Засідання ТКГ: у Росії відмовилися від повернення режиму "тиші"

В ході засідання ТКГ, яке було проведено в середу, 31-го березня, сторонами обговорювалося загострення ситуації на території Донбасу.

Згідно з інформацією української делегації в ТКГ, російська сторона відкинула пропозицію про підтримку спільної заяви щодо повернення до режиму "тиші" у зоні бойових дій.

Детальніше про засідання ТКГ

Глава української делегації Леонід Кравчук, як повідомили її представники в повідомленні в Telegram, почав засідання з пропозиції про забезпечення з 00:00 1-го квітня дотримання повної і всеосяжної "тиші" - режиму припинення вогню.

Всі новини України та світу в нашому Telegram!

Українська ініціатива була підтримана представниками ОБСЄ, які озвучили пропозицію про прийняття спільно узгодженої заяви ТКГ.


Всі новини зі Сходу - у нашому Viber!

Як пояснює українська делегація, цією заявою сторони підтвердили бажання досягти посилення режиму припинення вогню і убезпечити життя громадян і військовослужбовців. Але російською стороною було відкинуто пропозицію.

Згідно з інформацією представників України в ТКГ, на таке рішення Росії не вплинули також заклики французьких і німецьких лідерів до дотримання режиму "тиші".

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Зі свого боку, в Україні заявляють про критичну важливість припинити військові дії на Донбасі та посилити контроль над тим, як сторони дотримуються мирного режиму.

Також в українській делегації заявили, що у просуванні в будь-яких питаннях - політичних, гуманітарних, економічних і подальшому узгодженні кроків сторін - виникнуть проблеми, якщо не виконується основна умова у вигляді досягнення повного і всеосяжного припинення вогню.

Наступного разу засідання ТКГ попередньо призначено на 14 квітня.

Що передувало засіданню ТКГ

Як відомо, у п'ятницю, 26 березня, ворожий вогонь по позиціях ООС став причиною смерті чотирьох українських військовослужбовців. Ще двоє були поранені.

У зв'язку з цим Президент України Володимир Зеленський дав доручення українській делегації в терміновому порядку організувати проведення засідання ТКГ.

Раніше MY.UA повідомляв і інші новини зі сходу України онлайн.

Так, ми писали про загострення на Донбасі, де з причини відкритого вогню противника загинуло четверо військовослужбовців України.

Також ми повідомляли, що Росія пропонує заборонити Збройним силам України відкривати вогонь без узгодження.

Источник материала
Поделиться сюжетом