Ляшко назвав умову, за якої коронавірус можна буде подолати за три тижні
Ляшко назвав умову, за якої коронавірус можна буде подолати за три тижні

Ляшко назвав умову, за якої коронавірус можна буде подолати за три тижні

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що якщо всі будуть носити маски упродовж трьох тижнів, не знімаючи їх, то коронавірусна хвороба в Україні буде подолана. Про це Ляшко заявив в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою" на "5 каналі". 

"Є дослідження CDC, вони сказали, якщо б люди впродовж трьох тижнів носили всі маски не знімаючи, в нас коронавірусна хвороба була б подолана. Не знімайте маски, носіть, і ми пройдемо епідемію коронавірусної хвороби. Мийте руки і уникайте скупчення людей і при нагоді зробіть щеплення і не тільки від коронавірусної хвороби", – зазначив Ляшко.

За його словами, рік тому дуже важко було обґрунтувати запровадження карантинних обмежень.

"Люди не бачили хворого, і ніхто ні в кого з близьких не хворів. Сьогодні така ситуація, що вже за п’ять рукостискань ви будете знати якусь історію людини, яка перехворіла і перехворіла тяжко. Сьогодні ми можемо сказати, що застосування локальних карантинних обмежень дає свій результат. І Чернігівська, і Чернівецька і Закарпатська області вже підходять до того, що найближчими днями – 3-4-5 днів і вони перейдуть з червоного рівня в жовтий рівень епідеміологічної небезпеки, це значить, що в них буде знято жорсткі карантинні обмеження", – пояснив Ляшко.

Дивіться повну версію програми "Рандеву з Яніною Соколовою" на "5 каналі":

Як повідомляв 5.UA, за минулу добу на коронавірус захворіло 12 112 осіб. 

Нагадаємо, що за минулу добу вакцину проти COVID-19 отримали 4048 людей.  Загалом, від початку вакцинальної кампанії в Україні прищепили вже 377 050 осіб.

Теги по теме
Министерство здравоохранения Виктор Ляшко маски
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны